Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Психиатърът д-р Николай Михайлов.
КАДЪР: Би Ти Ви
Психиатърът д-р Николай Михайлов. КАДЪР: Би Ти Ви

Политическите разногласия в управляващата коалиция по изключително важни и ключови въпроси като шефа на БНБ и ветото за Северна Македония не правят коалицията пълноценна и не удължават живота й. Това коментира психиатърът д-р Николай Михайлов пред Би Ти Ви.

"Има някаква борба, доколкото разбирам, ситуацията да се представи като неконфликтна и да се постигне здрав разум в една история, в която още от самото начало той не е употребен", обясни д-р Михайлов, като се опита да анализира анатомията на властта. Управляващите приемали, че всичко идва на тепсия, но психиатърът определи тези виждания за изключително "наивни и политически лицемерни".

За него националното чувство не е въпрос от козметичната сфера, а решенията, които се вземат за България, би трябвало да бъдат насочени за нейно добро, а не против нея.

"Според мен не съществуват български политици в комплект, които биха могли да устоят на натиска около националния въпрос, защото българите очакват това достойнство да бъде защитено на всяка цена. Хората се наричат българи - едно голямо семейство с памет, което не може да се забрави. Следователно щом една нация се изгражда пълноправно в своята идентичност, тя се оказва в привилегирована позиция да диктува повече условия за развитието си", поясни д-р Михайлов.

Според него без силна партия управляващата сила ще се превърне в поредния политически епизод, който вярва в бъдещето си, както се вярва в един корпоративен борд.

"Българската политика е нещо доста измъчено, но най-измъчен е електоратът, защото е люшкан, изтощаван и чуван само от части. Политиците ни трябва да излъчват активен интерес и да впечатляват народа си, а не обратното. Въпреки това Кирил Петков има силует на щастлив юноша, който лъже по детски, докато Асен Василев е същият, само че с по-подредена реч", коментира Михайлов. Той смята, че останалите лидери в управляващата коалиция нямат лидерски авторитет и това, което ги държи на повърхността, е усещането, че са един политически феномен. 

"Те ще останат в съзнанието ни като нещо малко или повече случайно, като реплика за едно възможно бъдеще, но със сигурност не са тук, за да "свият гнездо" или да излъчват дилетантизъм, което е истинска беда", каза психиатърът.