Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

От два дни си правя един експеримент...

Качвам снимки на Кирил Петков и Асен Василев, придружени с кратки коментари, касаещи университета, който Кирил Петков е завършил.

Не се шегувам с това ей така, без смисъл. Правя го защото всичко в тая страна взе да става адски, ама адски сериозно.

А и не аз натрапвах навсякъде какво е завършил довчерашния- мой и ваш - министър.

Резултата от тези шеги за мен беше напълно очакван. Като цяло се появиха няколко групи хора:

1. Група от хора, които смятат, че съм гербаджия, защото ГЕРБ били говорели по някакъв особен начин за Кирил Петков. Boyan Jdrebev, не ви тагвам, но ви тагвам.

2. Група от хора, които се заядоха с моето образование - ти ли бе, с нещастната докторантурка от ЮЗУ - то си седнАл да коментираш величия от Харвард, Кембрийдж и Йейл ве???

3. Такива, които припомниха моята трагична политическа кариера и как съм нарицателно за провал. "Тебе никой не те подкрепя и сега те е яд, че Киро Харварда го подкрепят всички ве".

4. Такива, които питат "А защо не коментираш ГЕРБ, БСП, ИТН, ДСБ, ОП, БДЖ, КГБ и НКВД".

5. И такива, които смятат...че съм дебел. Те са постоянна величина.

Всичко това без изобщо да съм изразил мнение дали Кирил Петков и Асен Василев според мен стават или не стават. Само заради лек опит за бъзик. Базиран на това, че Киро Харварда е любимец на женската част от населението, а за Асен не знам...

Това аз вече съм го виждал. Да, знам, че сме слабоумни и късопаметни като цяло, но помня как преди доста време правителството на Костов изкара мандата си, а после сините загубиха от царя. И как заедно със Симеон II дойдоха едни точно такива млади и образовани момчета, които бяха и красавци и имаха огромно количество почитатели и най вече - почитателки.

И помня как аз изразявах съмнение в тях и всички наоколо ме наричаха - комунист, костовист, дебел...а бе всичко това, само че тогава нямаше социални мрежи.

А после мина малко време и красивите и образовани млади момчета не се оказаха месиите, за които ги мислеха възрастните почитателки на турски сапунки. Ама кой да мисли в дълбочина, ако се замислим в дълбочина, ще пропуснем 137 серия на "Пътеводна светлина", в която Ялдъз разбира, че Ахмед не е неин брат, а е зълва на Тургут.

Днес сме пред нов избор на месии. Видяхме, че със Слави май няма да стане. Христо Иванов и генерал Наско пък са харизматични като стара микровълнова печка. ИБНИ оправдаха името си, но май се получи преИБНИ.

И настана времето за нов проект. На Киро и Асен.

А сега ще ви кажа какво мисля аз. Въпреки, че днес за пореден път ме направихте какъв ли не.

Мисля си, че Киро Харварда и Асен Оксфорда (или какъвто е там) са си съвсем ОК за политически проект. Умни, ерудити, завършили престижни университети. И вероятно ще са добри министри.

Мисля си, че и двамата донякъде притежават едно качество, което досегашните ни флагмани не притежават - няма истерия, няма патетика...А бе те са всичко, което една Тони Цонева никога няма да бъде - нормални и успели хора.

Това, което обаче не вярвам да се случи е, че те ще намерят достатъчно много подобни на тях хора. Щото партии, колкото и да е тъпо да ви го кажа, се правят с хора. И в ИТН има свестни люде, ама като ти излезе Тошко Йорданов и клетата Чорбанка, някак забравяш, че това е възможно. Или пък Дани Кирилов като ти изскочи като активист първо на БСП а после на ГЕРБ.

Аз лично нямам нищо против Киро Йейла и Асен Сорбоната. Дори адмирирам появата на хора като тях в политиката.
А и колко по-лошо може да стане. Мен ме управлява Веждичката, управлява ме Банов, та едни нови хора ли ще ме уплашат?

Проблемът, скъпи ми приятели, е във вас. Защото вие не четете програми. Не гласувате с разум. А гласувате с ценности, формирани от Планета Пайнер и часовият пояс на BTV между 20 и 21 часа.
И докато правите така, няма да има кандидат, който да ви задоволи напълно.

И с това свършвам. Само нещо накрая.

За онези, които имат претенции към това да се шегувам с политиците. И за онези, които постоянно критикуват моята неприязън към така наречените партии на протеста, които се оказаха същото менте като партиите на статуквото искам да кажа следното.

Аз поне открито съм се дефинирал. Стоя на равно далечно разстояние от всички партии. За разлика от дузина "правилни" журналисти, които са безпартийни, но до един са пристрастни към точно една коалиция, която има около 300 000 избиратели у нас.

И да пожелаем успех на Киро Харварда и Асен каквото там е завършил. Аз ще съм изключително щастлив, ако те успеят в едно - да ликвидират истеричните комсомолски напъни в родната политика. Но като знам, че единия бе учредител на една от най-истеричните партии у нас, малко ме съмнява...

*От фейсбук!