Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Шуменският областен управител проф. Стефан Желев
Шуменският областен управител проф. Стефан Желев

Заразеният с коронавирус фелдшер на шуменското село Климент самоволно напуснал болницата, като отказал да бъде лекуван. Състоянието му не се е подобрило, но въпреки това 80-годишният медик настоявал да си тръгне.

“За съжаление, пациентът бе в доста увредено състояние. В един момент може отново да се върне в болницата. Отказа категорично лечение, не разреши да се правят манипулации”, каза директорът на МБАЛ-Шумен д-р Димитър Костов.

Фелдшерът

подписал протокол за

доброволен отказ

и лекарите не могли нищо да направят, защото това е законно право на пациента.

Медикът обаче отказал да подпише и издаденото от РЗИ предписание за карантина. Въпреки това той вече е в карантина и ще бъде проверяван редовно от полицията дали я спазва.

Медикът е лекувал първите пациенти с ясни симптоми на COVID-19 от с. Изгрев. Предписвал им лечение с чай и с аспирин. При прегледите не използвал никакви предпазни средства. Така заразил себе си.

“Той се разболява и в следващите контакти
разболява и други хора.

Абсолютно безотговорно отношение, безотговорни действия. Мисля, че на този човек трябва да се търси наказателна отговорност”, заяви областният управител на Шумен проф. Стефан Желев.

Тестването на жителите на селата Климент, Изгрев, Тъкач и Наум продължава. Служители на община Каолиново обикалят домовете в заразените села, за да открият контактувалите с болния фелдшер. Досега са открити 20 заразени от него лица, сред които и негови близки.