Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ТОМА БИКОВ
ТОМА БИКОВ

Това ли е промяната, която обещавахте и за която викахте по площадите - да не знаем какво се случва в държавата, запита депутатът новите партии в НС

ГЕРБ може да върне неизпълнен мандатът за кабинет на президента Румен Радев още днес. Това стана ясно от изказване на депутатът от ГЕРБ Тома Биков от парламентарната трибуна по време на дебатите за мораториум върху решенията на правителството, което е в оставка.

Ако искате да спрете всички концесии, сделки и назначения, трябва да направите правителство, а не да занимавате час и половина цяла България с вашите неадекватни изказвания. Пред страната има изключително важни предизвикателства. Намираме се в здравна криза, социални и икономически затруднения, и политическа криза, защото никой от вас не е казал, че води разговори за правителство. Предлагате ли нещо да се случи освен глупости в тази зала, някакви мерки, които да са реалистични? Давате ли си сметка какво правите в този парламент през последните дни. Казвам ви го без омраза и злоба. Хората вече две седмици не знаят какво ще се случи с бъдещето им?, каза Биков.

Това ли е промяната, която обещавахте, и за която викахте по площадите - да не знаем какво се случва в държавата. От сутринта стоим и ви слушаме. Ние ще върнем мандата най-вероятно още днес, продължи той.

Кога ще излезете пред медиите да обясните на какви програмни намерения ще стъпи новото мнозинство. Имате над 160 души в тази зала, не правителството, конституцията може да промените. А вие ми спорите кой бил по-оригинален, скастри депутатите Биков.