Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Русенски наркодилър се призна за виновен, съобщи Темида. В периода от 1-ви до 31 декември 2020 година, Русе, в условията на опасен рецидив и в условията на продължавано престъпление – на два пъти, без надлежно разрешително, е придобил и държал с цел разпространение марихуана, метамфитамин и екстази на обща стойност около 77,02 лева. Наркодилърът М. К. е на 22 години, неженен, осъждан, с начално образование.

На 2 януари 2021 г., друг състав на Окръжен съд - Русе е взел по отношение на него постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. Съдът намери, че постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено, а наказателното производство – прекратено. За извършеното престъпление М. К. прие да му бъде наложено наказание лишаване от свобода за срок от две години и три месеца при строг режим и глоба в размер на 2000 лв.

Приспаднато е предварителното му задържане от 31 декември 2020 г. до одобряване на споразумението.

Със същото определение са отнети в полза на държавата наркотичните вещества и мобилен телефон „Айфон“ със СИМ-карта, както и 1400 лв. и 50 евро, придобити от престъпната деятелност. Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване или протест.