Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Слава Богу, че не ратифицирахме Истанбулската конвенция

Една от хубостите на тоталитаризма според Хана Аренд е, че не е достатъчно да си траеш, за да те оставят да си живуркаш. Трябва да викаш “ура” с всички сили и да громиш тези неосъзнати елементи, които са се затворили в черупката си и не ликуват с хвърляне на шапките всеки път, когато

официалната идеология си изпусне газовете

Тези дни нагледен пример даде самият Хари Потър. Той захапа своята създателка, защото не е достатъчно възторжен към светлите идеи на джендъризма.

Става дума за актьора Даниел Радклиф, който едва десетгодишен бе облечен в ролята на малкия магьосник. Миналата седмица той се нахвърли на Джоан Роулинг - голямата писателка, на която дължи невероятния си късмет.

Заедно с Хари Потър срещу Роулинг се обявиха и Хърмайъни Грейнджър, и Рон Уизли и още няколко от щастливците, които тази талантлива жена направи богати и световноизвестни. Уви, те се оказаха тъпи и злобни, като всички дребнави душици, които са получили даром прекалено много на прекалено млада възраст.

С какво знаменитата писателка обиди своите креатури?

Не, тя не е нито хомофоб, нито мрази трансджендърите. Тъкмо обратното, тя е дарила десетки, ако не и стотици милиони долари за техните каузи. Главната й вина е, че като човек на художественото слово тя се опита да защити чистотата на езика от вманиачените сектанти.

Един ден тя попада на статия с отвратителното заглавие “Създаване на по-равнопоставен пост-COVID-19 свят за хората, които менструират” (!!!). И какво да прави, освен да пусне в туитъра ироничен коментар: “Сигурна съм, че имаше някаква дума за тези хора. Някой да ми помогне. Womben? Wimpind? Woomud” Това са непреводими хибриди на думата за жена (woman) с мъжкото име Бен, слабак (wimp) и кал (mud).

В отговор върху главата й се стовари водопад от ругатни, много от тях нецензурни. Естествено, включи се и Даниел Радклиф: “Към всички, които смятат, че тяхното изживяване от книгите е било омърсено или принизено, аз дълбоко съжалявам за болката, която тези коментари са ви причинили”.

Не мога да повярвам, че

порасналият Хари

се е превърнал

в могъл*

Моята хипотеза е, че е бил под натиска на ЛГТБ активистите. Вероятно са му направили предложение, на което не може да откаже. Сложили са му конска глава под чаршафите. Времената са такива – който актьор откаже да осъди неосъзнатите елементи, сам се превръща в мишена.

Така се става Павлик Морозов – съветския младеж, който според пропагандната легенда натопил собствения си неосъзнат баща, за да бъде верен на партията. Има много такива реални примери. Например един наш чудесен писател навремето бе принуден да заклейми собствения си баща, също чудесен писател. И не че баща му беше против властта, просто не скачаше. Нарочно не им казвам имената, защото високо ценя и двамата.

Както е известно,

тоталитарната атмосфера

в момента е

хванала Холивуд

за ония висулки и стиска. Класическата сага “Отнесени от вихъра” я отнесе вихърът. Списание “Варайъти” публикува списък на филми, които могат да бъдат гледани, но само с критични уговорки и разяснения - на практика това са най-известните холивудски продукции. Я някой актьор е “лайкнал” нечий неправилен статус във фейса, я са го задраскали и край, вече няма роли, няма и огромни хонорари. Бягай да пасеш овцете. На времето така Холивуд прогони Чарли Чаплин.

И обратното,

всяко нищожество, което желае да

стане великан,

се вдъхновява да ругае величията. Например някой си Ван Нес поучава великата Роулинг така: “Трансжените са жени. Трансчерните хора и транснечерните хора са подлагани на дискриминация всеки ден. Те умират. Ние се борим за Черните хора и трансхората и ти правиш това?”

Проверих кой е Ван Нес, оказа се бял хомо фризьор с телевизионни участия. Освен това е автор на книжле за гей хамстерчето Фъстъчко, което се занимава с художествена гимнастика. Фъстъчко явно напира да седне на стола на Хари Потър. Милото.

Десетки такива полу- и четвърт знаменитости като Ван Нес сега накацаха Роулинг като мухи. Сред тях цъфна и редакторката на най-големия фен клуб на Хари Потър, наречен “Пропускливият казан” (The Leaking Cauldron). Тя пък призова осъзнатата общественост: “Спрете да й давате пари. Не купувайте новите й книги, не купувайте брандираните стоки, не й гледайте пиесите, не вземайте филмите й под наем и не ги купувайте, не ги гледайте в кината, не посещавайте тематичния парк. Не даваме нито един долар на трансфоби!”

Под “трансфоб” явно се разбира

човек, който смята, че жените са жени

Дълбока заблуда. И вместо да си посипе главата с пепел, да си съдере одеждите и да моли за прошка, Роулинг качи на сайта си есе в своя защита. В него обяснява, че обича и разбира транссексуалните, че самата тя е имала проблеми с идентичността на младини и че ако младините й бяха днес, може би също е щяла да се превърне в опит за мъж и така нататък, и така нататък. Обаче тази трансформация може да се окаже сериозна грешка.

“Така че аз искам трансжените да бъдат в безопасност – пише тя. - В същото време аз не искам естествените момичета и жени да бъдат по-малко сигурни. Ако отворите вратите на тоалетните и съблекалните за всеки мъж, който смята себе си за жена, а както казах, днес той може да получи джендърен сертификат без да има нужда от каквато и да било хирургия и/или хормони – тогава отваряте вратите за всички мъже, които искат да нахълтат. Това е простата истина.”

Да, оказва се, че в Кралството се движат към приемане на закони, според които

всеки мъж

може да обяви,

че е жена,

и без да променя нищо по себе си да бъде признат за такава юридически. Пак си е мъж чисто физически, но юридически вече е жена. И после нищо не му пречи да нахълта в женската тоалетна. Или да печели дамските състезания и да им обира наградните фондове.

А тези “биожени”, които не са съгласни да се нахлува в тяхното женско пространство, са вредни “трансфоби” и трябва да бъдат изтрити от лицето на земята.

Сега разбирате ли колко правилно българският парламент отказа да ратифицира Истанбулската конвенция? Нейният български вариант изпреварваше английския с поне 2 обиколки. Нарочно сбърканият превод направо премахна понятието “пол” като биологическа даденост. В английския оригинал “пол” (sex) и “род” (gender) са две различни понятия. В българския вариант gender е преведено като “пол” – чисто социална роля. Няма sex. То и без това демографията ни едвам бере душа

*Могъл в книгите за Хари Потър е обикновен човек, който не разбира магията и не знае за нея. В частност, това е приемният баща на малкия Хари, който е откровен гадняр.