Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ПРЕДСВАТБЕНА ТРЕСКА: Броени часове преди сватбата Кейт е обзета от необичайно настроение.
ПРЕДСВАТБЕНА ТРЕСКА: Броени часове преди сватбата Кейт е обзета от необичайно настроение.

 

НА КРАЛСКАТА сватба главата на принцеса Кейт ще бъде украсена с величествена тиара, изработена през 1830 година от огърлица с диаманти, принадлежаща на крал Джордж III.

Безценното бижу, оценявано на повече от десет милиона паунда от експерти, ще бъде взето "назаем" в облеклото на принцесата, както повеляват сватбените традиции.
Доскоро се твърдеше, че Кейт Мидълтън ще украси косата си с бели цветя и

няма да поиска "назаем" диадемата

на кралицата. Макар дъщеря на милионери, Мидълтън няма благородническо потекло. В крайна сметка е взето окончателното решение Кейт да носи скъпата тиара на 29 април, издават от кралския дворец пред английския таблоид "Сън". Доказателство за това е и фактът, че залозите за това какво ще носи на главата си Кейт Мидълтън в петък са спрени. Кейт Мидълтън ще стане първото момиче от народа, което ще носи

в сватбения си ден

диамантената диадема на кралицата.
С тази коронка от диаманти първа се венчава кралица Мери през 1919 година, след нея я носи кралицата майка на коронацията си през 1937 година. Десет години след това я окичва на сватбата си Елизабет II. През 1973 година дъщеря є принцеса Ана носи бижуто на сватбата си с капитан Марк Филипс. Церемонията е наблюдавана в пряко телевизионно предаване от над 100 млн. души по целия свят и всички се удивляват от безценната тиара на главата є.

 

Пуши, нервничи и сънува кошмари

 

Дни преди грандиозната сватба булката е обхваната от доста мрачно и печално настроение.
Колкото повече наближава събитието, толкова по-изнервена става бъдещата принцеса, която трябва да се изправи пред хиляди гости и милиони зрители и да каже "да". Близък до Кейт разкри как тя му е споделила своя нелеп сън, в който пред олтара изведнъж се оказва без дрехи пред кралицата, любимия си и всички гости. Най-голямото є притеснение в съня било коя от голотиите си да прикрие първа, пише вестник "Сън". Вестникът обяснява още, че около предстоящата сватба нервите на Кейт са опънати до неузнаваемост. Тя реагира остро на съвсем безлични папарашки снимки на семейството є. Майка є и сестра є са снимани как правят ежедневния си шопинг. В момента булката се е скрила в семейното имение, за да отпусне парата. Според същите източници от близкото є обкръжение тя е развила доста неприятен навик за справяне с напрежението - започнала е да пуши.

 

Родните кралици също с безценни диадеми

 

По същата традиция трите български царици - Мария-Луиза, Йоанна и доня Маргарита, се венчават с красива и безумно скъпа диамантена диадема.
Историята на родната сватбена диадема е дълга и е свързана с първия брак на Фердинанд. Когато решил да се задоми за пармската княгиня Мария-Луиза, българското правителство поръчало изработката на короната с многобройни диаманти при най-добрия виенски ювелир Кьохерт. Решено било бижуто да бъде поднесено на булката като "дар от народа". Дарения се събирали в цялата страна, но тъй като сумата не достигнала, Министерският съвет излязъл с решение всеки държавен чиновник да даде еднократно 4% от месечната си заплата. Така се събрали 300 000 златни франка.
Бижуто било отрупано с майсторски обработени диаманти, изумруди и сапфири. Тяхната подредба по цвят образувала българския трикольор. Най-високата част от диадемата завършвала с три особено скъпи диаманта - осемкаратов индийски рубин, седемкаратов изумруд и огромен брилянт. След княгиня Мария-Луиза царица Йоанна носи на сватбата си българската диамантена корона. През 1962 г. безценното бижу краси главата на испанката доня Маргарита Гомес-Асебо и Сехуела в бракосъчетанието є със Симеон II.

 

 

ПЪРВА: Диадемата е изработена специално за сватбата на кралица Мери.
ПЪРВА: Диадемата е изработена специално за сватбата на кралица Мери.
ПОВОД: Кралицата майка носи тиарата на коронацията си през 1937 година.
ПОВОД: Кралицата майка носи тиарата на коронацията си през 1937 година.
СПЪНКА: Елизабет II поврежда бижуто от диаманти часове преди сватбата си.
СПЪНКА: Елизабет II поврежда бижуто от диаманти часове преди сватбата си.
НА ЕКРАН: Милиони души по цял свят наблюдават сватбата на принцеса Ана.
НА ЕКРАН: Милиони души по цял свят наблюдават сватбата на принцеса Ана.
ЦАРСКИ РАЗКОШ: Царица Йоанна също се венчава с безценна диадема от диаманти.
ЦАРСКИ РАЗКОШ: Царица Йоанна също се венчава с безценна диадема от диаманти.