Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Сбирката на патриотите бързо се разтури. Снимки КРИСТИНА КРЪСТЕВА
Сбирката на патриотите бързо се разтури. Снимки КРИСТИНА КРЪСТЕВА

2 минути, след като тримата патриоти се събраха за първи път от около година, сбирката се разтури. Причината бе предложението на лидера на “Атака” Волен Сидеров медиите да присъстват на разговора - нещо, на което представителите на ВМРО и НФСБ възразили.

“Такава коалиция вече няма, не го ли разбрахте?” Това каза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Попитан защо си тръгва от коалиционния съвет, Каракачанов заяви: "То няма такъв. Първо, чакаме “Атака” 30 минути, идват и започват скандали и обструкции. Няма смисъл", заяви още Каракачанов. На въпрос как ще продължи да бъде коалиционен партньор на ГЕРБ, Каракачанов отговори: “Ще разберете“.

“Аз не виждам да има има такава коалиция, щом се крие от медиите и се крие да се събере и нещо да каже. Аз и моите колеги не искаме задкулисие, затова и настоявахме да бъдем пред вас. Нашето желание на “Атака” беше да няма задкулисие. Тяхното - да има, да стоим на затворени врати и да си говорим нещо, което след това всеки да го предаде според своето виждане. Аз исках вие да заснемете всичко и да го предадете на хората, които са гласували и на хората, които не са гласували за нас. От това какво по-справедливо”, попита журналистите Сидеров след разтурилата се среща. И заключи: “Аз я създадох коалицията, те я напуснаха и те я развалиха”, потвърди Сидеров. Той очаква премиерът Бойко Борисов вече да прояви интерес, защото има правителствена криза.

“Бъдещето на управляващата коалиция беше поставена под въпрос от ВМРО и НФСБ още когато те направиха задкулисно заседание, на което решиха, че няма да бъда председател на ПГ. И тук не е въпросът моето председателство, а погазването на споразумението между трите партии”, допълни Сидеров.

“Атака” сме тук, ние сме последните, които напускаме коалиционния съвет. Колегите от ВМРО и НФСБ не знам защо напуснаха. Уплашиха се от камерите. Ние поканихме вас, медиите, да присъствате, защото искаме всичко да е прозрачно. Какво им стана - скочиха, казаха: “Това е недопустимо!” Даже Валери с някакви думи, които не искам да ги повтарям, и си тръгнаха, уплашени от това, че вие ще присътвате”, обясни Сидеров. На срещата той дойде със заместника си Десислав Чуколов и Магдалена Ташева.

Сидеров обмисля дори да напусне парламента.

Очаквайте подробности.

“Такава коалиция вече няма", констатира лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.
“Такава коалиция вече няма", констатира лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.
“Аз не виждам каква коалиция може да има”, потвърди лидерът на “Атака” Волен Сидеров.
“Аз не виждам каква коалиция може да има”, потвърди лидерът на “Атака” Волен Сидеров.