Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Bang Bang е името на най-новия сингъл на бандата, както и първи от предстоящия им албум. Феновете на групата чакаха цели четири години завръщането на своите идоли, които в същото време не бяха толкова тихи. В края на миналата година изненадващо на бял свят се появи песента Xmas Time Of The Year, която беше първият признак за завръщането на момчетата след не чак толкова успешната трилогия албуми Uno!Dos!Tre!
През 2015 г. Green day завоюваха и своето място в "Рок едн рол залата на славата", а по-късно публикуваха документален филм Heart Like a Hand Grenad, описващ процеса на работа по един от най-успешните им албуми - American Idiot.
Всъщност именно на песните от тази така култова тава прилича новият сингъл Bang Bang. Изключително политизирана, осмиваща света, изпълнена с тежък пънк и характерно за старите Green day звучене. Но Bang Bang крие изненада. Всъщност текстът на песента е написан от гледната точка на масов убиец или по-просто казано - терорист.
"Светът е загубил колективния си ум" - казва вокалът на бандата Били Джо Армстронг и допълни, че групата му не може да стои тихо в тези толкова динамични времена. С тези думи те обявиха и името на предстоящия албум - Revolution Radio. Екстремно политически, както American idiot, Revolution Radio има няколко цели: "Този албум е начин изгубените души да бъдат заедно, да танцуват заедно, да пеят заедно и най-вече да се намерят. Това е духът на Green day от ден едно!" - казва Армстронг.