Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

След години на чакане, най-съкровената мечта на феновете на Nightwish, групата най-после ще се отбие в България. Най-популярната финландска банда ще забие на родна земя точно на връх 20-тата си годишнина и ще промотира новия си албум Endless Forms Most Beautiful.

Беше крайно време рок титаните да посетят и родната София, след като развяха не румънското, а българското знаме на концерта си в Букурещ през изминалата година. Причината? По-голямата част от публиката беше именно от българи. Нищо чудно, че билетите за предните редове за концерта у нас се разпродадоха като топъл хляб.

По-фокусиран и амбициозен от предишните албуми на бандата, Endless Forms Most Beautiful почти успява да счупи стените на посредствеността, в които бандата е заклещена от години.

Nightwish със сигурност са преминали през доста корекции по време на почти двайсетгодишната им кариера. Те избягаха далеч от обичайните за тях акустични народни органи, истински метъл в албумите като Wishmaster, преди, в крайна сметка, да добавят пълен оркестър и да се установят в техния собствен тъмен свят на симфоничния метъл. Вокалите се променят, феновете се разделят, но Nightwish издържа и се превръща в образец на изненадващо пренаселения жанр.

Първото посещение на финландската банда в България ще е на 14 септември, а присъствието е почти задължително.