Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Григор Димитров
Григор Димитров

Григор Димитров има много поводи да се гордее. Най-добрият български тенисист обаче не иска да го запомнят само с резултите на корта.

“Горд съм, че никога не се предавам. Имало е моменти, когато съм искал да спра с тениса, но винаги намирах сили да продължа. Това не го знаят много хора”, сподели бившият №3 в световната ранглиста в интервю за bTV.

Димитров приема за нормално, че много от хората, които гледат мачовете му, го критикуват. “От дивана вкъщи всеки може да играе много добре. Приемам го”, откровен бе трикратният полуфиналист в турнирите от “Големият шлем”. Той разкри, че още от дете баща му Димитър го е учил да се изолира максимално от това, което се случва около него, за да понася по-лесно непрежението.

Григор все още смята, че може да спечели титла от “Големият шлем”. Винаги трябва да си готов, защото не знаеш какво може да стане утре. Докато имаш ракета в ръката си, имаш шансове, дори и да знаеш, че вече си по-близо до края на кариерата си. Тенисът е самотен спорт, проста игра за интелигентни хора. Важното е да можеш да приемаш и да преодоляваш негативните и деликатните моменти, допълни Григор.