Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бисер Михайлов
Бисер Михайлов

Прокуратурата ще проверява дали Бисер Михайлов от Перник и друг път не е посягал на половинката си, или я държи в икономическа зависимост

Биляна Михайлова, съпругата на пернишкия прокурор Бисер Михайлов, който в нощта срещу петък се озова в ареста по сигнал, че я е пребил, абсолютно отказала да съдейства на разследващите. Жената, която е в местната болница с мозъчно сътресение и след изпадане в безсъзнание, твърдяла, че не помни нищо. По време на разпита обяснила, че случилото се е “нормален битов скандал”.

Името на Бисер Михайлов от Окръжната прокуратура в Перник през последната година и половина се

споменава често,

но заради

сина му

Васил Михайлов

Васил Михайлов Кадър: Нова тв
Васил Михайлов Кадър: Нова тв

19-годишният младеж е с четири дела, от които едно приключи с пробация, а друго - с 22 месеца условно. Те са за побои и закани за убийство, включително и на бившата му приятелка.

Бисер и Биляна Михайлови били сами в стаята, когато се случило насилието. Първо обстановката била спокойна, но постепенно ескалирала. Двамата започнали да се карат, а след това дошло и физическото насилие.

По същото време в къщата били родителите на прокурора, които също живеят там, и 15-годишната дъщеря на семейството. Брат ѝ Васил Михайлов не живее в дома на майка си и баща си. От юли той е под домашен арест, който изтърпява в жилището на чичо си, също Васил.

15-годишната

дъщеря подала

сигнал на тел.

112 след

23,30 часа,

когато

видяла майка си

да лежи на пода

в безсъзнание. Жената казала по-късно пред следователите, че не знае как се е озовала там.

“В 0,45 часа получих съобщение от дежурния прокурор в Софийската градска прокуратура за скандал в дома на прокурор от Перник. Незабавно за там замина следовател”, съобщи градският прокурор на София Илиана Кирилова. Разследванията на магистратите се извършват само от Софийската градска прокуратура, затова и случаят е бил докладван на тях.

Следователят направил оглед на мястото, разпитал свидетели. Все още показания не са дали родителите на прокурора. Биляна Михайлова заедно с дъщеря си била откарана в болница.

Назначена била съдебномедицинска експертиза, било извършено освидетелстване на двамата. Няма данни за употреба на алкохол или наркотици. Бисер Михайлов имал драскотина. Тепърва ще се изяснява дали тя е причинена от жена му, или сам се е наранил. Според адвоката му Любомир Таков, след като прокурорът бил откаран в ареста, през нощта два пъти била викана Бърза помощ, защото му се повишило кръвното налягане.

По-късно в петък Бисер Михайлов беше обвинен в причиняване на средна телесна повреда в условията на домашно насилие и беше задържан до 72 часа. През почивните дни той ще бъде изправен пред Софийския градски съд, който да реши дали да го остави в ареста. В случай че бъде задържан за постоянно това

автоматично

означава, че

временно е

отстранен

от работа

При друга мярка за неотклонение и.ф. главният прокурор Борислав Сарафов ще внесе предложение във ВСС.

До момента в СГП не са постъпвали сигнали Бисер Михайлов друг път да е посягал на жена си. Затова от държавното обвинение възложили на полицията да търси свидетели, които да кажат дали Биляна е била бита и преди, упражняван ли е върху нея психологически тормоз, или е била поставяна в икономическа зависимост.

Синът на магистрата не знаел нищо за случилото се. Пред медии, които го потърсиха следобеда в дома на чичо му, Васил Михайлов каза, че току-що се събужда, и поиска да бъде оставен да си изпуши цигарата.

Макар и години наред Бисер Михайлов да беше зам. окръжен прокурор на Перник, той

не за първи път

попада зад

решетките

Това, макар и само за няколко часа, му се случи и през 2010 г. И тогава беше временно отстранен от поста и от съдебната система. Причината беше, че срещу него и брат му започна досъдебно производство за лихварство. На 9 септември 2010 г. агенти на ДАНС и антимафиоти от ГДБОП го арестуваха по пижама, а брат му Васил беше изкаран по бельо с белезници пред дома си.

До задържането им се стига, след като 6 месеца преди това срещу прокурора е подадена жалба, защото заплашвал свои длъжници, на които дал пари назаем. В жалба съпругата на пернишки бизнесмен, близък приятел на магистрата, твърди, че била заплашвана с киселина и с отвличане на децата. Обвинителят отпуснал кредит от 30 хил. лв. и получавал месечни лихви от 3700 лв. Освен това принудил жената и съпруга ѝ да поемат задължения за 10 хил. евро. Въпреки сериозните обвинения Бисер Михайлов е освободен още същия ден срещу 5 хил. лв. гаранция. Три години по-късно делото е прекратено, а той отново се връща на поста зам. окръжен прокурор, където остана до ноември миналата година. Подаде оставка, защото синът му наруши домашния си арест, отказа обаче да напусне прокуратурата.