Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ивет Стайкова
Ивет Стайкова

Той поиска делото да се гледа при закрити врата, за да не се изнасят лични и семейни тайни, но магистратите го отхвърлиха

Тя иска да даде обяснения

В този процес има две жертви - пряка и косвена. Пряката е майка ми, а косвената е дъщеря ми. Така емоционално се обърна към съда режисьорът Иво Стайков, баща на 19-годишната Ивет, подсъдима за убийството на баба си Виолета Донева. 

Процесът тръгна днес в Софийския градски съд. В залата беше и бащата на Ивет, за да я подкрепи.  

81-годишната  актриса беше открита мъртва в дома си на 22 октомври миналата година. Задържана за смъртта й беше нейната внучка Ивет, тогава 18-годишна. 

Ивет в съдебната зала
Ивет в съдебната зала
 

Искам да се знае, че Ивет винаги е била обичана. Това, което стана е трагедия за майка й, за мен, за всички, каза родителят. На финала на изказването си той целуна детето си по главата. 

Той отказа да се конституира като граждански ищец и частен обвинител. Като син на Донева има това право, но тогава пък ще бъде срещу дъщеря си. 

Бащата и адвокатите на момичето настояха делото да се гледа при закрити врата. Самата Ивет беше готова да дава обяснение, но съдът уточни, че трябва да го направи на следващото заседание, а не на днешното, което беше разпоредително.

Съдът отказа да засекрети цялото дело. Следващия път ще бъдат разпитвани свидетели.