Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Владимир Путин Снимка: Pixabay
Владимир Путин Снимка: Pixabay

Това е естествено развитие на процесите, защото след като блицкригът не успя, лъснаха всички съществуващи проблеми - че руската армия е деморализирана, че въоръжението от съветско време, че огромните средства, които са инвестирани, са крадени от олигарсите във военнопромишления комплекс, че са корумпирани и негодни да водят война. Това каза в студиото на "Още от деня" по БНТ бившият депутат от СДС Иван Сотиров в коментар  за бунта при Пригожин и "Вагнер" в Русия.

"Затова се стигна до необходимостта да се използват наемници - нито има мотивация в армията, нито има модерно въоръжение, нито компетентно управление. Истарически погледнато винаги, когато се разчита на наемнически части, възникват такива проблеми, особено когато започваш да губиш войната или се проточи във времето", допълни той.

Според него за Путин случилото е "репутационна щета", защото е очевидно, че няма контрол над вътрешните проблеми.

"Версията, че Путин прави някакви инсценировки е опит да се запази неговата репутация. Истината е, че с всички си действия той показа, че е най-слабият ръководител - дори съветските ръководители бяха по-адекватни от него", обобщи Сотиров.

За него преместването на Пригожин и "Вагнер" в Беларус е "ситуационно решение" в помощ на Путин, за да излезе от критичната ситуация.

По думите му в момента сме свидетели на "стабилно, но предпазливо настъпление" на украинските сили.