Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Шампионската лига навлиза в решителната си фаза през този сезон, а на европейската сцена останаха само 8 отбора. Някои от големите фаворити за трофея като ПСЖ и Ливърпул не успяха да преодолеят първия етап на елиминациите през 2023 г., но сега предстои най-интересното. Жребият за четвъртфиналите и полуфиналите вече е теглен, а любителите на прогнозите, които искат да намерят топ мачовете, за да използват своя Бетано бонус код, могат да се спрат на изобилието от пазари, които се предлагат за най-силния клубен турнир на планетата.

Кои са фаворитите за трофея

Много е трудно да се отговори на този въпрос при положение, че за пореден път съдбата събра в единия поток основните претенденти за “ушатата” купа. Без съмнение сблъсъкът от тежка категория в четвъртфиналите ще бъде този между Байерн и Манчестър Сити. А оцелелият в тази месомелачка ще се изправи в полуфиналите срещу носител на скорошен носител на титлата - Реал Мадрид продължава да защитава трона си от миналата година, а срещу Кралския клуб е победителят в ШЛ за 2021-ва - Челси.

Тона е “потокът на смъртта”, в който сякаш са събрани отборите, които би трябвало да имат най-големи шансове за участие във финала. Но жребият не е дирижиран, което означава, че само един измежду Ман Сити, Байерн и Реал - отбори, оценявани като фаворити след края на груповата фаза, ще излезе в Истанбул в мача за трофея. А срещу него ще бъде съперник, за който със сигурност доскоро нямаше очаквания да стигне толкова далеч.

Идва ли време за триумф на отбор от “калчото” след 13-годишно очакване?

Спокойно можем да наречем другия поток в Шампионската лига италиански - в него попаднаха трите представителя на Серия А, както и португалският Бенфика. “Орлите” от Лисабон в никакъв случай не трябва да бъдат подценявани, тъй като правят отличен сезон, но не може да се отрече, че имаха и късмет със съперниците, а сега срещу тях е Интер. В изцяло италианския четвъртфинал един срещу друг застават Наполи и Милан. “Калчото” осъществи неочаквана инвазия на европейската сцена - след като през последните два сезона нито един тим от Ботуша не влезе в осмицата на турнира, сега имаме цели клуба от Серия А. А подобно нещо не се е случвало в четвъртфиналите на ШЛ от 2005/06 насам. Не е толкова близо във времето и последният италиански триумф с “ушатата” купа - постигна го Интер през 2010 г. Може би сега е време да бъде сложен край на това 13-годишно очакване. Мнозина смятат дори Наполи дори за скрит фаворит за трофея, а тимът на Лучано Спалети на практика си осигури титлата в “калчото” повече от 10 кръга преди края на сезона.

Разбира се, по-логично е до върха да стигне този, който премине през бурята и “куршумите” в “потока на смъртта”. С голов терминатор като Ерлинг Хааланд за мнозина Манчестър Сити е основният фаворит. Да, но срещу “гражданите” е Байерн, който макар и да не разполага с блясъка от предишни години, както и с реализатор като Левандовски, отново е топ класа и това се видя в осминафиналите срещу ПСЖ. А когато говорим за Шампионска лига, никой не може да си позволи да отпише Реал Мадрид. Още повече след като нова титла в Испания се превърна в мираж за Кралския клуб след загубата в Ел Класико и натрупалото се изоставане от 12 точки от Барселона. През миналия сезон тимът на Карло Анчелоти направи триумфален рейд с мачове, които ще останат завинаги в историята. Предстои да видим дали това ще се повтори или Европа ще има нови герои.