Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Григор Димитров
Григор Димитров

Гордея си с моя инат и желанието да продължавам и когато съм в трудни моменти. С постоянството да работя и когато не виждам изход, чувствам се зле психически , обезкуражен и нямам увереност в себе си.

Това признава Григор Димитров в интервю, дадено по време на турнира в Марсилия.

На въпроса дали би променил нещо, ако трябва да започне наново, звездата ни в тениса отговаря: “Не мисля, че бих направил много промени, по-скоро бих постъпил различно в някои моменти. Вероятно ще взема други решения.”

Той коментира и прякора Малкия Федерер, с който бе известен в първите години на кариерата си.

“Никой млад тенисист не бива да носи такъв товар върху името си. Това бе едно от най-неподходящите сравнения според мен. Точно по тази причина съм изключително горд, че си изградих собствено име.”

За новата година той не си поставя някакви специални цели, а иска просто да е здрав, защото това е най-важното. Сега се забавлявам, след като работих здраво. Опитвам се да правя някои неща по-различно отпреди и да бъда по-добър във всичко, казва Димитров.

В началото на интервюто му бе припомнено, че е играл в Марсилия преди 14 години, когато загуби от Жил Симон (Фр).

“Хубаво е да се връщам тук. Това бе момент, който никога няма да забравя. Сега има възможност да покажа, че и след 14 години съм тук и мога да играя силно”, коментира Димитров.

Той изрази желание при възможност да играе по-често двойки с Никола Маю, който е един от най-добрите в света, но със сериозна кариера индивидуално.