Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Селин Дион
Селин Дион

Губи брат си в деня на погребението на съпруга си

Майка й едва не се отказва от нея заради връзката й с 26 години по-възрастния продуцент Рене Анжелил

Тежка болест прави невъзможни изявите на Селин Дион пред публика. Това е поредният жесток удар на съдбата. Само за десетилетие най-успешната канадска певица премина през загубата на най-близките си хора, депресия, анорексия и сега до невъзможност да прави това, което обича.

"Наистина се надявах, че вече ще съм добре, но предполагам, че просто трябва да бъда по-търпелива и да следвам режима, който ми предписаха - сподели Дион пред феновете си. - Ще се радвам да възстановя добрата си форма и нямам търпение да се върна отново на сцената."

Историята й е низ от драматични ситуации. Най-известният канадски продуцент Рене Анжелил забелязва таланта на 12-годишната Селин.

Майка напълно подкрепя музикалните

й амбиции

и подписва договор с Рене от нейно име, тъй като Селин е непълнолетна. Нито една от двете не подозира как това решение ще промени целия им живот. Анжелил е семеен мъж по това време с втори брак и няколко деца. Подхожда напълно професионално към Дион, но нещата се променят още преди тя да навърши пълнолетие.

"Бях на 17, когато се влюбих. Всъщност в началото не знаех, че това е влюбване - казва тя. - Никога не се беше случвало. Просто изпитвах нещо, което не можеше да се опише с думи. В началото, разбира се, Рене бе дистанциран."

Когато е на 19 години, а той - на 45, отношенията им се развиват и в един момент вече не са само професионални. Започват връзка, а Рене слага край на брака си. Двамата крият отношенията си в продължение на 5 години и междувременно дори се сгодяват, но Анжелил не желае да разгласява любовта им, защото се бои от реакциите в публичното пространство по повод на впечатляващата разлика във възрастта.

Някъде по това време идва и първият голям успех.

Канадката

получава изненадваща възможност

да участва на конкурса "Евровизия".

За целта Дион трябва да се представи като изпълнител от Швейцария, а не от родината си. В началото певицата е против. Приема го като предателство, а опасенията й са, че след това никога няма да бъде приета от публиката в Канада. Рене я убеждава да го направи. Според него това е огромен шанс. Оказва се прав. Никому неизвестната тогава певица в Европа печели първо място на най-стария конкурс за песен. Успехът на Дион я прави известна едновременно и в родината й, и на Стария континент. Следват турнета и концерти в цял свят. Продуцентът й е плътно с нея, но никой не подозира за отношенията им. Шест години Рене прави всичко възможно никой да не научи за връзката им. Селин обаче не иска да крие повече любовта си и през 1994 г. двамата обявяват, че са двойка.

Изпълнителката споделя в свое интервю през 2013 година, че в началото майка й е била против любовта им и е направила всичко възможно, за да ги раздели.

"Тя ми казваше, че този мъж се е женил два пъти и не е успял да запази нито един брак - спомня си звездата. - Казваше ми, че е голям за мен, че има три деца и не е принцът, който заслужава малкото й момиченце." Майка й отправя още по-тежки обвинения към себе си и как никога няма да си прости подписването на онзи договор преди години. Дион обаче е категорична - нищо няма да й попречи да се омъжи за любовта на живота си.

Двамата сключват брак на 17 декември 1994 година

в базиликата "Нотър Дам", а събитието е повече от бляскаво.

"Той направи тази сватба заради мен и аз никога няма да го забравя - спомня си тя. - Рене нямаше нужда от цялата тази показност, но аз бях млада и може би исках да се видя като принцеса, да убедя сама себе си, че съм взела правилното решение."

През 1999 г. музикалният продуцент се разболява от рак на гърлото, но успешно преборва болестта. За нещастие, болестта се завръща години по-късно и през 2014 година Селин отменя всички свои концерти и участия, за да се грижи за Рене и да бъде до него. Певицата сама го храни по три пъти на ден и стои неотлъчно до него в тежката битка, която продуцентът губи в началото на 2016 година. След смъртта му започват най-черните моменти за канадската изпълнителка. В деня на погребението му брат й също умира.

Дион трябва да се грижи за трите си деца, които са съсипани от загубата на баща си. Но заедно с това трябва да се грижи и за своята майка, която вече е с разклатено здраве.

Мама Дион, както е известна в Канада Терез Дион, си отива през 2020 г., което е

поредна опустошителна загуба за Селин

"Някъде там аз просто изгубих себе си", признава певицата, визирайки здравословните си проблеми. Тя отслабва драстично, а медиите я разпъват на кръст с въпроси дали е болна от анорексия.

"Ако се харесвам така, не виждам причина да се оправдавам - ядосва се тогава звездата. - Не се опитвайте да ме поучавате. Ако не ме харесвате, не идвайте при мен, не ме снимайте." Зад болезнено слабата й фигура се крият и първите симптоми за влошеното й здраве.

Според Националната организация за редки заболявания на САЩ симптомите, с които е диагностицирана, се развиват в продължение на години.

Въпреки че е видимо отслабнала, тъжна и в недобро физическо състояние, тя остана позитивна в обръщението си към публиката и е убедена, че ще пребори и това поредно изпитание.