Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

НИКОЛАЙ СЛАТИНСКИ
НИКОЛАЙ СЛАТИНСКИ

От самото начало (почти) на този парламент твърдя, че ПП и ДБ не трябва да имат каквито и да било илюзии (и да не сеят никакви илюзии), че могат да съставят правителство.

Всичко е премислено и предвидено да се случи без тях. Именно затова бе извършена колосалната шашма, при която от час преди края до час след края на изборния ден експлозивно се повиши рейтингът на партията без идеи, без позиции, без принципи и без ценности - БВ и от аутсайдери, тя стана Партията на Третия мандат.

За Герб, БСП и ДПС - партиите на Статуквото, ПП и ДБ са абсолютно излишни, съществуващи само за това - да им бъде прехвърлена отговорността за протакане на съставянето на правителство.

ПП и ДБ са в същата позиция като ние от СДС по време на Беровото правителство. БСП и ДПС тогава си правеха каквото пожелаят и ни игнорираха брутално, а накрая дори ни стовариха отговорността за бездарието на Беровото правителство.

Пак повтарям - Герб, БСП и ДПС са партии на Статуквото.

БСП се опъваше на Статуквото докато я държаха извън неговите благини. Но я държаха извън благините му на национално равнище. На местно ниво Герб и БСП през цялото време играят заедно в комбина - само че делят 2:1 в полза на Герб. Масово функционерите на БСП по места (местната БСП номенклатура) е на хранилката на властта, лично или чрез членове на семейството - на служби, раздавани от Герб. Също така, там, където на власт е ДПС, местната номенклатура на БСП също не е никак зле. Е, тя и там иска да е по-добре, но се задоволява и с това, че е на хранилката на властта.

С други думи, Герб, БСП и ДПС не само са партии на Статуквото, но те работят отлично заедно. Затова помага и фактът, че при КН като неин лидер, БСП тотално се лиши от каквато и да било идеология, от каквито и да било идейни виждания и ценностни императиви (освен яростния путинизъм).

Тези три котерии на Статуквото ще си направят правителство като стой, та гледай. Имат си и мандатоносител - БВ.

За ПП и ДБ остава само две неща:

Първото е да престанат да имат илюзии, че могат да съставят правителство и още сега да заявят (както съм писал много пъти), че получат ли мандат за съставяне на правителство (това се отнася всъщност само за ПП), веднага ще го върнат.

А второто е, да се позиционират в този парламент като ясна, принципна, категорична и непримирима опозиця на партиите на Статуквото Герб, БСП и ДПС и на тяхната партия-(полезна) идиотка - БВ.

От фейсбук