Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Слави Ангелов. Кадър NOVA
Слави Ангелов. Кадър NOVA

"Някои неща, свързани с първите часове от изчезването на 12-годишния Сашко от Перник, не ги знаем. Притеснение има и в това, че бащата забавя процесите на период от време на обявяването на изчезването на детето, но в крайна сметка истината е, че за съжаление положителните сценарии, времето с тях така неусетно започва да изтича, и единственият вариант да имаме щастлив завършек на цялата тази история, е това дете да е приютено от някой, който не следи новините и няма телевизор".

Това каза главният редактор на в. "168 часа", криминалният журналист Слави Ангелов по NOVA. И добави: "Всичко това е много трудно, но просто се опитваме, ако искаме да го обясним, трябва да търсим вече такива много прекалено сложни сценарии. Това дете, тъй като има специфични проблеми, да има вариант да се е скрило някъде, но това са вече пет денонощия и е твърде дълго време. В същото време аз не мога да кажа, че има някакви грешки в този случай тъй като се занимавам с изчезнали деца и с отвлечени деца страшно много години".

"В този случай, в един момент, в който имаме разпад на обществото, което го видях още може би при ковид пандемията малко по-ясно, в цялата тази ситуация, всичко което случва около нас,  в момента имаме един такъв много хубав пример. Защото наистина цялата страна в момента търси Сашко. Има реакция в случая на цялата държава, страшно много доброволци, които се включили в цялото това нещо, и това е един такъв хубав знак, който се надявам да доведе до щастлив край", допълни Ангелов.

Слави Ангелов коментира и убийствата на полицаи по границите на страната. Според него в тези казуси проблемите са два. Първият се корени в Турция, в която по официални данни има около 4 млн. бежанци. „Големият проблем е, че в момента Турция не желае тези бежанци на своя територия поради две причини. Там има много тежка икономическа криза с 80% инфлация и в същото време имаме наближаване на избори”, каза още разследващият журналист.

Според него турската държава няма интерес да задържа трафика на мигранти към България. „Трябва да се търси много сериозен натиск от Европейската комисия върху Турция за решаване на тези проблеми. Цялата охрана на нашата граница трябва да се финансира много сериозно”, твърди Ангелов.