Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Правосъдният министър Надежда Йорданова
Правосъдният министър Надежда Йорданова

Аз ще положа всички усилия, за да мине този закон и да стане действащо право. Вярвам и съм убедена, че и мнозинството ще направи всичко възможно това да се случи.

Това коментира министърът на правосъдието Надежда Йорданова пред журналисти. След минути в парламента на заседание на правната комисия ще се разгледа проектът на управляващите за закриване на специализираното правосъдие.

Както главният прокурор, така и всички прокурори от професионалните организации имаха възможност да изразят становище, така че от наша гледна точка е направен широк обществен дебат, каза тя по повод критиките на главния прокурор Иван Гешев, че законопроектът е направен на тъмно.

На въпрос ще приеме ли поканата от негова страна за дебат по законопроекта, Йорданова каза: Днешното заседание е дебат по всички правила на парламентарния правилник. Нека чуем аргументите пред депутатите.

Всички възражения от гледна точка на законодателна техника ще бъдат обсъдени, коментира тя изказването на Гешев, че проектът е "юридическо недоносче".