Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кубрат Пулев-Кобрата
Кубрат Пулев-Кобрата

"Не може г-н Зеленски да седи в един фотьойл и да призовава целия свят към военни действия". Това коментира пред Би Ти Ви най-добрият български професионален боксьор Кубрат Пулев.

Поводът за коментара му е включването на двамата боксови шампиони Владимир и Виталий Кличко (б. р. - той е и настоящ кмет на Киев) във войната в Украйна.

Не оправдавам действията на Владимир Путин, но малко или много вината не е само в едната страна, обясни Пулев. Той подчерта, че е против войната.

"Няма как да допусна да се случи нещо подобно с моя народ, ако аз съм държавен глава", каза той. Пулев бе категоричен, че не би се замислил и веднага ще помогне, ако страната му бе във война.

За мен е недопустимо в 2022-а година да се случват подобни неща. Провал на всякакви дипломации и политики. Вина на политиците е, техен провал. Не е допустимо толкова хубав народ като украинците да стават бежанци в 21-ви век. Може утре и ние, както си седим, да сме бежанци. Да напускаме с торбите и багажите. Това е в разрез с всякакъв човешки разум, възмути се той.

Кубрат и Тервел Пулеви пък вече са на американска земя, където след около два месеца ще се боксират един след друг на гала вечер в Калифорния. На 14 май Кобрата ще се изправи срещу Андрей Федосов, а брат му - срещу Сергей Ковальов.

"Опасен противник, който ще търси да мачка. Нокаутьор е, бърз е, но аз съм подготвен и смятам, че мога да го победя. Няма да е лесно, но ще го победя", категоричен е родният боксьор.