Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

51-годишния мъж скочил на патрулката.
51-годишния мъж скочил на патрулката.

Глоба 2000 лв. наложи районния съд в Русе на 51-годишния Ю.П. хулигански действия и по-точно това, че е нарекъл полицаи "терористи".

Към 9 юли 2020 г. обвиняемият бил безработен, неосъждан и живеел в град Глоджево. Около 23,20 часа двама полицаи служителите от РУ Ветово с патрулката минали по улицата, на която живеел мъжът. Когато той ги забелязал, започнал да крещи на висок глас към тях, че нямат право да преминават по улицата му.

Полицаите спрели автомобила, а обвиняемият се приближил, продължавайки да крещи по техен адрес, наричайки ги „терористи“. След това легнал върху предния капак на полицейския автомобил и му нанесъл удари с ръце, с което го деформирал. Служителите излезли от колата, при което обвиняемият се обърнал към единия полицай и го нарекъл „копеле“.

Полицаите го предупредили да спре, но вместо това той изкривил бронята на патрулката. Последвало закопчаването му с белзезници и бил откаран във Ветово.

За всичко това Районен съд – Русе наложи на мъжа наказание глоба в размер над минималния и под средата на предвиденото, а именно 2000 лева.

Като смекчаващи вината обстоятелства, са били отчетени изказаното съжаление и критичното отношение на обвиняемия към извършеното от него деяние. Според съда, отправените на висок тон обиди към полицейски служители са непристойни действия по своята същност, тъй като са изключително нагли и безсрамни.