Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Между многото други послания на Нинова към преговарящите е и тактиката да изпраща старите влъхви на БСП - Масларова, Овчаров, Ерменков, Гечев и т.н. Ако си спомняте, тя дойде на власт в партията с обещанията да я подмлади и се обгради от младежи в ИБ. Мнозина сама издигна, но сега ги няма на масата за преговори. Оказва се, че представителите на БСП, които се определят от нея и изразяват партийното мнение са "вечните" партийни "аристократи" и олигарси. Толкова за даването на път на младите или за свежата кръв.

Та посланията са няколко и противоречиви.

Първото е, че докато всички други партии, издигат опитни и по-млади експерти на партийни позиции, то в БСП или скамейката от млади партийци експерти е къса, или продължава линията на партийните кадри, които са за предпочитане пред експертите. "Старите" са запушили входа към партийните върхове.

Второто е, че партията няма нови идеи, образно казано е изостанала от развитието на България и света.

Третото, ако има млади кадри, то Нинова нарочно не ги промотира, защото им няма вяра. Защото от техните среди очаква конкуренция на предстоящия конгрес на БСП.

И последно, но не по значение, Нинова нарочно се стреми да дискредитира новото коалиционно управление, като дава гориво за пропагандната теза, която обслужва сега и ГЕРБ, че с Масларова и Овчаров, промяна няма как да се прави.

При всички случаи, бъдете готови, за изненади от нейна страна - защото преди проблемите на страната, Нинова ще се опита да реши проблема със собствената си оставка, а решаването му минава през противодействие на Радев, респективно на усилията на Асен и Кирил.

Уж си сътрудничим и сме готови на всичко, но тепърва ще видите ненужни "червени линии" или странни кандидатури.

Няма да успее. Но щ продължава да нанася щети и на БСП и на общите усилия за съставяне на правителство.