Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Само заради тази снимка няма да гласувам за тандема Радев- Йотова. Първо защото тя доказва липсата на чувство за държавност и себеуважение, което унизи България и второ, защото не беше призната и поискана прошка. Нито от нея, нито от президента Радев. Което означава че смятат това за нормално и утре отново ще го направят.

Българската държава и висш нейн представител НЕ МОЖЕ да коленичи пред никой, камо ли пък чужд църковен лидер.

Госпожа Йотова не може да не знае, че това е грубо нарушение на протокол и на принципи.

Самият факт че вицепрезидент отива да посреща на самолет ?! /това може да стане само за президент на друга държава и то в изключителни случаи/ лидер на чужда църква. Не само защото държава и църква у нас са разделени, а защото така се придава държавнически статут на посещение на този лидер. А посещението може да бъде само по покана на българския патриарх.

За тези които ще скочат за визитата на Папата - Ватикана е държавен субект и Папата е и държавен глава.

Няма никакво значение дали руският патриарх има послание от Путин или не.

Госпожа Йотова може да е дълбоко религиозна и да мисли, че по линия на колянопреклонението на БСП пред Русия, и тя като нейн представител може да клекне в израз на покорство, но в момента в който е положила клетва за вицепрезидент, тя престава да бъде БСП или силно вярваща /не коментирам нелепостта на това предположение, но приемем че всеки има право на упование в Бога/.

До този момент няма нито извинение, нито коментар, нито от нея, нито от Румен Радев за недопустимостта на тази нейна проява. Не искам да звуча предизборно, но такова е времето.

Имам подобряващо се мнение за президента, защото прави правилни неща, но него го "продават" в пакет с госпожа Йотова и тази снимка "тежи" и не ми дава възможност да гласувам за него.

Областният управител пък търси 400 хил лева да ремонтира ?! ПСА с ясното съзнание, че с това затрива шансовете на Радев, който го назначава, да получи гласове от дясно.

Е, кажете ми, дори и добронамерен, как при тези дадености и пренебрежение към морала, държавническите репери на поведение, ако щете към чувствата на важни избиратели от страна на екипа на президента, ще получи подкрепа?

Именно за това беше важно да има друга кандидатура на истински демократ, за който няма да се срамуваме ако стане президент, че ще кляка на чужди религиозни "достойнства".

От фейсбук