Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кубрат Пулев
Кубрат Пулев

Боксьорът симпатизирал на ГЕРБ, но вече партията била много далеч от него

"ИТН не са подготвени. Те не могат. Едно е да искаш, съвсем друго е да можеш. Трябваше да направят коренно противоположното на това, което те направиха. Интересът е да направите това, което ще направи народа щастлив", каза боксьорът Кубрат Пулев в ефира на Нова тв за настоящата политическа ситуация.

"Имаше период, в който ГЕРБ бяха пред другите в пъти по-добре. Когато те се появиха, останалите партии избледняха, но в последните години се оядоха. Вече нямат тази мотивация и устрем. Трябваше да продължат в правилната политика. Изобщо вече не са близо до мен. Не може от държавата, която управлява, да произтича корупцията", каза още Пулев.

"Звъняха ми много хора. След което доста хора ме поздравиха за решението. За мен е важен интересът на народа. Има много мои познати и приятели, които ще тръгнат с мен. Моите фенове са фенове на Кубрат Пулев, не толкова на бокса. Тези хора обичат България.
Добрият политик трябва да е принципен, решителен и да бъде честен, за да може народът да му се довери", каза Пулев, който преди месеци обяви, че ще влезе в политиката и ще създаде собствена партия на име "Велика България".

Тя все още не е регистрирана. Междувременно боксьорът се срещаше с лидера на КОД и бивш здравен министър Петър Москов, но не влезе в листите на партията на последните избори. Пулев не пожела да каже дали би се кандидатирал за депутат или пък за президент на следващи избори.

Той изрази адмирации за медалистите ни от олимпийските игри. "Шапка им свалям. Това е голям успех за България. Това ни е нужно в такъв момент", добави той.