Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Министърът на МВР бил готов да продължи на този пост и след ротацията в правителството

По убийството на Мартин Божанов - Нотариуса се работи изключително активно. Това е тежко умишлено престъпление, поръчково, вероятно.  Жертвата е следена, изучавани са всички навици, маршрути и т.н. Не се разкриват лесно тези престъпления, но работим активно. Периодично се провеждат работни срещи, на които се анализира цялата събрана информация. Продължаваме в посока на това да достигнем до физическия извършител.

Това заяви в Бургас министърът на МВР Калин Стоянов, който присъства на годишния анализ на областната дирекция на МВР.

За пореден път вътрешният министър заяви, че не е имало теч на информация в ГДБОП по отношение на убития Божанов.

"Нещо повече, ГДБОП бе единствената структура в МВР, която под мое ръководство успя да събере достатъчно данни, за да бъдат образувани няколко досъдебни производства срещу Божанов. Затова смятам, че трябва да се сложи край на подобни спекулации", каза Стоянов. 

На въпрос дали Божанов е бил сътрудник на полицията, министърът на МВР отговори така: "Този въпрос ще бъде изяснен в рамките на досъдебното производство. Прокурорът, който наблюдава делото, е този, който може да поиска подобен вид информация и тя ще бъде предадена на него".

Калин Стоянов потвърди новината от сутринта за разбита организирана престъпна група за трафик на мигранти. Задържаните до момента са 10, но се очакват още арести до края на деня каза министърът на МВР.

И уточни, че сред арестуваните е и лидерът на ОПГ-то. Нелегалните мигранти са били прекарани през няколко маршрута, всички на територията на Бургаска област. Групата е била наблюдавана в продължение на няколко месеца, няма данни в нея да са участвали служители на МВР.

Относно протеста на родителите на убитото 14- годишно момче Филип Арсов срещу пускането на шофьора-убиец от ареста, министърът на МВР бе категоричен, че мястото на този водач е зад решетките. "Жалка история. Не би следвало този човек, който си позволи да кара пиян и с близо 90 км/ч в населено място и който уби невинно дете на пешеходна пътека, да бъде пуснат под домашен арест. Аз считам, че мястото му е в следствения арест", заяви министърът.

Попитан за предстоящата ротация във властта и това чия номинация е бил той, Стоянов отново каза, че с него са били водени разговори единствено от Кирил Петков.

"Той ми предложи да стана вътрешен министър и два дни ме убеждаваше да приема поста. Считам, че премиерът и вицепремиерът са тези, които ще вземат своето решение. Но това решение следва да бъде съгласувано с лидерите на политическите партии, които подкрепят правителството. И ако всички те са на едно мнение, аз съм готов да продължа на този пост", каза още Калин Стоянов.