Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Евродепутатът Александър Йорданов СНИМКА: Архив
Евродепутатът Александър Йорданов СНИМКА: Архив

Днешният метеж в столицата, както и активното включване в него на президента на страната, поставя отново въпроса за руската хибридна агресия срещу България. Целта на метежниците е дестабилизиране на държавата ни и отклоняването й от европейския път. Показателно е, че протестърските "водачи" отхвърлят дори идеята за свикване на Велико народно събрание, което да приеме нова конституция, която би отстранила недостатъците на настоящата, приета от мнозинството на Българската социалистическа партия в 7-то Велико народно събрание.

Метежът, на който сме свидетели повече от месец, се вписва органично в кремълската концепция за намеса във вътрешните работи на редица европейски държави. България, поради традиционното си "русофилство", е удобна за всякакви антиевропейски провокации. Показателно е поведението на метежниците. Всяка вечер те минават покрай паметника на съветската окупаторска армия у нас, но досега не чухме едно скандиране "Окупатори" например. Няма протести и пред руския анклав на Черно море - известния СОК "Камчия".

Метежите започнаха след като дойде новината, че пред България е вече ясно очертан пътят за членство в еврозоната. След като правителството успешно посрещна първия удар на пандемията от Covid-19 и това имаше широк позитивен отзвук в Европа. В същия период прехвалената от нашите русофили Русия пропадаше безславно в пропастта на пандемията. И всесилният й президент се оказа тотално неадекватен на ситуацията.

Случиха се метежите и след като правителството закупи за българските военновъздушни сили американските изтребители F-16 - кошмар за руската агресивна военна доктрина. Случиха се метежите и след като от страната бяха изгонени руски дипломати, работили срещу българските национални интереси. След като напълно законнно прокуратурата подгони за престъпна дейност знакови български олигарси. След като същата прокуратура обискира напълно законно офисите на президентски служители по данни, че изнасят секретна информация и осъществяват "търговия с влияние". Тогава именно проруският ни президент размаха нещастното си юмруче пред президентството и бе приветстван от синчета на бившата комунистическа номенклатура и болни русофили.

Дори бавно загряващият какво се случва Христо Иванов, но участващ в метежа, запита Радев дали той не се кани да отклони България от нейния евроатлантически път. Естествено, че се кани след като настоява, противно на конституционните си правомощия, за оставка на правителството и за съставяне на служебен кабинет от гарантирано руски лимонки. Самият факт, че Иванов зададе този въпрос показва, че и на него най-после нещо може би му е просветнало. Но веднъж го зададе и след това млъкна. Защото явно е част от същия антибългарски и антиевропейски отбор. И той е комунистическо мамино синче. А колегата Кънев се строи в отбора на евродепутатката Йончева, за да докаже и той за пореден път, че клеветничеството срещу България винаги е било наша национална трагедия.

От фейсбук