Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Четирима извършители на измама получиха осъдителни присъди по повдигнатите им обвинения от Районна прокуратура-Габрово. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Подсъдимите Р.Г., А.М., М.И. и Г.М. са признати за виновни за това, че за времето от 7 до 11 септември 2015 г., в свищовското село Алеково и в гр. Габрово, след предварителен сговор помежду си, с цел да набавят за себе си и за подсъдимия Г.М. имотна облага, възбудили и поддържали заблуждение у възрастен мъж от с. Алеково, че неговият внук, живущ в Швейцария, настоява да се извършат разпоредителни действия със собствените му земеделски земи, и с това му причинили имотна вреда в размер на 20 088,36 лв.

За извършеното престъпление А.М. и М.И., които са действали при условията на опасен рецидив са осъдени: А.М. - на пет години и М.И. - на четири години лишаване от свобода. На подсъдимия Г.М. е определено наказание от три години лишаване от свобода, а на Р.Г. - две години лишаване от свобода. По отношение на двамата, на основание чл. 66 от НК, изпълнението на наказанията е отложено с изпитателен срок от пет години. Освен това четиримата подсъдими са осъдени солидарно да заплатят сумата 20 088 лв. обезщетение за причинени от деянието имуществени вреди.