Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Окръжната прокуратура във Велико Търново внесе обвинителен акт срещу обвиняем за изнасилване и удушаване на възрастна жена в Бяла черква.

19-годишният Димитър Георгиев е предаден на съд за това, че на Никулден преди две години, умишлено умъртвил 70-годишна жена, чрез притискане на устата и носа с ръка, като убийството е извършено по особено мъчителен начин за убитата.

Обвинен е и в това, че на 06.12.2018 г. в гр. Бяла черква се съвкупил със старицата, като я принудил към това със сила, като вследствие на причинената принуда е настъпила смъртта й.  Извършеното представлява особено тежък случай, уточняват от Апелативната прокуратура.

Вечерта на Никулден обвиняемият, който преди дни бил навършил пълнолетие, бил на гости в познат, където празнували имен ден. Пил ракия и бира, пушил заедно с компанията цигара с марихуана. След като си тръгнал, прибирайки се към дома си, минал покрай къщата на пострадалата, която познавал и знаел, че живее сама. Влязъл в двора, почукал на вратата и се скрил. Когато възрастната жена излязла, Димитър се показал и я нападнал, като притиснал с ръка устата и носа й, за да не вика. След като я насилил си тръгнал, оставайки пострадалата неподвижно да лежи на земята. По пътя влязъл в къщата на друга възрастна жена, но тя се развикала и циганинът си тръгнал.

По искане на прокуратурата обвиняемият е с взета мярка за неотклонение задържане под стража.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.