Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ген. Майкъл Хейдън като директор на ЦРУ
Ген. Майкъл Хейдън като директор на ЦРУ

Водещият на Prime Time по CNN Крис Куомо покани на интервю ген. Майкъл Хейдън, бивш директор на ЦРУ (2006 – 2009) и Националната агенция по сигурност (NSA, 1999 – 2005) за да обсъдят последните криминални развития около президента Тръмп (осъждането на мениджъра на кампанията му Пол Манафорт и признанието на личния адвокат на Тръмп – Майкъл Коен за виновен). Генерал Хейдън започна своя коментар със спомен за дните, когато е бил военно аташе в Народна република България.

Водещият Крис Куомо:

Простият въпрос е сега какво? Тези присъди и признание за вина какво означават, по какъв начин развиват ситуацията?

Ген. Майкъл Хейдън:

Те показват способностите на американските институции. И искат да подчертая това, че въпреки натиска от Белия дом, въпреки реториката на президента и неговите защитници имаме неумолима поредица от действия от институциите на американското правителство – от Източния окръг на Вирджия и разследването на Мълър до [прокуратурата на] Южния окръг на Ню Йорк.

И те изглежда отлюспват този случай – слой по слой, – за да разберем истината.

И, Крис, бях поразен, слушайки твоето предаване, какви неща говори президентът. Напомня ми за една случка преди 30 години, когато бях военно аташе в Народна република България по време на комунистическия режим. И говорих с български комунист, политически офицер, спорихме за нещо, което вече съм забравил.

И по едно време го запитах: Полковник, трябва да ми кажете. Какво означава истината за вас?

И той ми отговори: Истината, Майкъл, е това което обслужва партията.

И мисля, че виждаме част от това сега в Северна Америка и никога не съм предполагал, че това е възможно.