Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Архив
Снимка: Архив

“Обади ми се приятелка от Лондон, която тази вечер (б.а. - четвъртък) събира българската общност там с надежда да се съберат пари. Разбирам, че и приятели споделят във фейсбук. Писука телефонът ми, дано да е от банката. Сляпа съм, не мога да видя какво пише”.

Това каза пред “24 часа” Ласка Минчева, която отправи зов за помощ да се помогне на дъщеря ѝ Вихра.

51-годишната жена е раково болна, с разсейки в гръдния кош, гръбначния стълб, главата и дробовете, а преди дни преживяла и инсулт. “Цялата ѝ дясна част е парализирана, първо трябва да се оправи, а после дават надежда за лечение в Куба”, каза тв режисьорката. Вихра също като майка си работи единствено в БНТ, години наред е дясната ръка на Иван Гарелов.

“От Любен Дилов разбрах, че е говорил с братя Диневи да помогнат. Дано да се съберат някакви средства, аз днес дадох последните си 10 лв. за мляко и шунка, с които да нахраня дъщеря си. Но не е само днес, за утре не знам. Телефонът ми е онемял, никой не ми е звънял. Лошото е, че нищо не зависи от мен, всичко е в чуждите ръце, а те искат пари”, разказа през сълзи легендарната Ласка Минчева.

Сметката, на която всеки може да дари за Вихра, е:

ДСК - Ласка Минчева

IBAN BG56STSA93000001583965

BIC STSABGSF