Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Красивата италианка работи в аквариума на Римини.
Красивата италианка работи в аквариума на Римини.

Приятелите на финалистката за “Мис Италия” Джесика и адвокатката Лучия озверели от яд, че са изоставени

Само допреди месеци мнозина познаваха 27-годишната Джесика Нотаро като красивото момиче, което танцуваше с делфини и тюлени в аквариума на италианския адриатически курорт Римини. Освен че е “треньорка” на морски животни, Джесика е и манекенка, балерина и водеща в шоу програми по телевизията.

Благодарение на красивата си външност родената в Римини Джесика стига дори до финалите на “Мис Италия” през 2007 г. като представителка на област Емилия-Романя. На 21 януари тази година обаче

нежното лице

на момичето се

превръща в спомен

от миналото. Побеснелият от ревност бивш приятел на Джесика я причаква пред дома на майка ѝ и я залива с киселина, която я обезобразява. Тези дни произлизащият от Кабо Верде Едсон Таварес беше осъден на 10 години затвор.

Бившето гадже на Джесика е пробвал и други видове насилие срещу нея още през миналата година. Таварес е бесен, че Джесика го e оставила и е тръгнала с друг мъж, затова многократно я бие. Момичето се оплаква пред властите, но прокуратурата не арестува Таварес, а издава само заповед да не приближава Джесика. 

През 2007 г. Джесика е била финалистка на “Мис Италия”. СНИМКИ: ФЕЙСБУК
През 2007 г. Джесика е била финалистка на “Мис Италия”. СНИМКИ: ФЕЙСБУК

Една вечер обаче Едсон Таварес причаква момичето пред дома ѝ с бутилка течност, изчаква приятелят ѝ да си тръгне, приближава си и я залива в лицето. От болка Джесика не може да върви. Едва успява да извика майка си, преди да припадне.

За Джесика

започва период

на тъмнина,

ужас и болка

Младата жена е оперирана няколко пъти. Въпреки обезобразеното си лице не се срамува да се покаже по телевизията, за да разкаже историята си.

10 г. след явяването си на “Мис Италия” Джесика пак се върна там през септември, но като лице на кампанията срещу насилието над жените. Джесика се връща да работи и при делфините си в аквариума.

“Към Таварес изпитвам само безразличие. Няма нощ, в която да не сънувам как ме залива в лицето. Когато се връщам вкъщи, винаги ми се привижда скрит зад някой храст. Изпитвам обаче и много яд - необходима е много повече превенция в случаите на насилие и преследване.” 

Джесика след атаката
Джесика след атаката

Случаят с Джесика предизвика много полемики в Италия заради

невзетите насериозно

сигнали от властите

въпреки жестоките епизоди и в миналото, дело на Таварес.

И всичко това само месеци след друг емблематичен случай на Апенините, свързан пак с ревнив мъж, който заля с киселина бившата си приятелка Лучия Анибали. Действието и този път се разви до Римини. Любопитното е, че Джесика обсъждала с Таварес случая с обезобразяването на Лучия, без да подозира, че самата тя един ден ще се озове в същата ситуация.

Атрактивната адвокатка от Пезаро Лучия Анибали през април 2013 г. губи завинаги красивото си лице, след като е обезобразена с киселина от

албански наемници,

наети от бившия ѝ

приятел

Той отказвал да се примири с решението ѝ да го остави. Лука Варани, адвокат от близкия град Римини, беше осъден на 20 години затвор за опит за убийство и тормоз над бившата си любима, а наетите от него албанци – на 14 г. затвор.

На партера в блока, където живее Лучия, още се виждат дупките по пода, издълбани от киселината на двамата наемници. Със същата тази течност са горили лицето и шията на 35-годишната адвокатка. 

Преди да бъде обезобразена, адвокатката Лучия Анибали очаровала всички с красивата си външност.
Преди да бъде обезобразена, адвокатката Лучия Анибали очаровала всички с красивата си външност.

“Лицето ми

се пържеше

Направих опит да се погледна за последен път в огледалото, преди тъмнината да се спусне пред мен”, разказва по-късно Лучия.

Тя е неомъжена и без деца, а Лука Варани е женен адвокат, който се дели между съпруга и любовница. Неотдавна му се ражда дори дете от трета връзка. Лучия в един момент решава да сложи край на тази не водеща до нищо любовна история и разкрива всичко пред съпругата на Варани. Адвокатът побеснява – през следващите месеци я подлага на непрекъснат тормоз по всякакви начини. Навърта се непрекъснато около дома ѝ, но Лучия не завежда дело срещу него, мислейки, че може да се справи сама като адвокат. В крайна сметка Варани замисля отмъщение за Лучия, достойно за средите на руската мафия, и наема двамата албанци.

Четири години по-късно след 17 операции, много страдания и болка Лучия е готова да започне отново.

“Той искаше да умра, но

не успя да ме убие

Извърши срещу мен всичкото зло, на което беше способен, но аз победих. Заобиколена съм от много обич и съм готова да започна отново”, казва в интервю за италианско списание Лучия. Нейният случай вдъхнови неотдавна и създаването на филм за телевизия РАИ. Преди това адвокатката разказа историята си в автобиографична книга.