Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Полицаят от 7-мо РПУ, който се простреля в главата тази вечер, е близък колега на двете ченгета, задържани миналата седмица по обвинения за рекет и наркоразпространение. Това съобщиха източници на "168 часа".

47-годишният Валери Трифонов е закаран в болница "Света Анна", след като съпругата му го намерила в безпомощно състояние в дома им. Той е постъпил в болницата с огнестрелна рана в главата. Според информацията към 19 часа полицаят все още е дишал самостоятелно, но състоянието му е било много тежко. 

Трифонов е бил контактен на влизане в болницата и на въпрос как е пострадал е отговорил, че сам се е прострелял.

Точната му длъжност е началник на група "Териториална" в Студентски град. 

Валери от години е близък колега на Александър Цонев и Евджевит Осман, които бяха задържани за рекет и разпространение на наркотици миналата седмица при специализирана операция на Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР и Специализираната прокуратура.

Дотогава двамата работели в районното управление по линия на противодействие на разпространението на наркотици. Служители на „Вътрешна сигурност“ обаче, започнали да ги следят от юли 2017 г. по данни, че самите те разпространяват наркотични вещества.

На 15 октомври 2017 г. двамата служители са задържани веднага, след като получили подкуп от 2000 лева, предварително „белязани“ от разследващите.

Първо "168 часа" съобщи, че Александър Цонев е и ММА боец, работил за бригадата на Радо Ланеца, а с колегата му Осман нападали чужди дилъри, отнемали им наркотика и го давали на свои пласьори. Арестуваните били и в бизнеса с проститутки студентки, събирали и дългове с шамари и полицейски карти.

Ченге или мутра?! Задържаният с дрога и пари от рекет полицай Александър Цонев е и ММА боец, работил за бригадата на Радо Ланеца