Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Президентът на 21 февруари се отказа от лова на вещици, 7 дни по-късно поиска ФСБ да спре “цялата тази измет”

Слуховете за претендентите за властта може да са ювелирна операция за разчистването на влиятелни фигури

Сценарии с битките за престола на руския президент Владимир Путин пълнят руски и западни медии, но дали зад всичко това няма някаква по-далечна задкулисна цел, която всъщност ще предизвика чистка сред опонентите?

Сред обичайните заподозрени, които ще грабнат властта от ръцете му, са министърът на отбраната Сергей Шойгу, който до войната имаше блестяща репутация, но от 24 февруари 2022 г. сериозно се компрометира със серията провали на руската армия в Украйна. От време на време в списъците с евентуален наследник на Путин се завърта и името на несменяемия външен министър Сергей Лавров.

Там неизменно е и фигурата на председателя на Съвета за сигурност Николай Патрушев, но и той изглежда

малко вероятен кандидат

Проблемът му според мнозина е, че е с няколко години по-голям от Путин. От друга страна, в миналото СССР бе известен с изстрелването на високия пост на болнави политици, които са на пределна възраст, за да подготвят почвата за някой по-млад и енергичен лидер.

Бившият президент Дмитрий Медведев също е част от някои сценарии, макар че все по-често го определят като "директор на водопад". В момента бившият президент е известен повече с цветистите си цитати в Телеграм, като почти ежедневно заплашва Запада с ядрени оръжия. Тъй като всичко това стана доста досадно, вече почти никой не му обръща внимание.

Лидерът на частната военна гвардия "Вагнер" Евгений Пригожин обвини в държавна измяна Министерството на отбраната на Русия. Той е в списъка на ФБР с издирвани лица.
Лидерът на частната военна гвардия "Вагнер" Евгений Пригожин обвини в държавна измяна Министерството на отбраната на Русия. Той е в списъка на ФБР с издирвани лица.

В този списък безспорно внимание заслужава и името на

пресметливия председател

на Държавната дума

Вячеслав Володин. Фактът, че контролира абсолютно целия парламент и законодателния процес, му дава огромна власт при определянето на новия лидер.