Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Американската изследователска агенция DARPA е доста лаконична за разработките си, но въпреки това в сайта си разкрива две от хиперзвуковите си иновации.

Първата е дело на Илон Мъск.

"Програмата Falcon Hypersonic Technology Vehicle 2 (HTV-2) на DARPA беше многогодишно изследователско и развойно усилие за увеличаване на техническата база от знания и усъвършенстване на

критични технологии,

за да се превърне в реалност дълготрайният хиперзвуков полет. Falcon HTV-2 е безпилотен, изстрелван от ракети маневрен самолет, който се плъзга през земната атмосфера с невероятно висока скорост - 20 Маха (приблизително 13 000 мили в час). При такава скорост времето за полет между Ню Йорк и Лос Анджелис ще бъде по-малко от 12 минути." HTV-2 е изпъстрен със сензори и е разработен от SpaceX, компанията на Илон Мъск. От агенцията съобщават, че иновацията е успяла

да събере

данни за 9 минути

преди да загубят контакт с HTV-2.

В партньорство с ВВС на САЩ DARPA проведе тест на своя концепция за хиперзвуково въздушно "дишащо" оръжие HAWC. Ракетата, произведена от Raytheon Technologies, беше изстреляна от самолет секунди преди да се включи нейният двигател Northrop Grumman scramjet (свръхзвуков двигател с вътрешно горене).

От агенцията смятат, че HAWC работи най-добре в атмосфера и че всички основни цели на теста са постигнати.

В "Междузвездни войни" ли са Илон Мъск и Путин и дали САЩ отново не блъфират руснаците, че изостават с хиперзвуковите оръжия, четете тук и тук.

Това е последната разработка на DARPA в сътрудничество с фирмата на Мъск SpaceX. 
СНИМКА: DARPA
Това е последната разработка на DARPA в сътрудничество с фирмата на Мъск SpaceX. СНИМКА: DARPA