С фаталния 22-ри калибър са разстреляни Илия Павлов, Георги Илиев, Мастара и Кьоравия

03.01.2018;

Убиецът, който взе 6 жертви, е избрал професионално оръжие за разстрела в Нови Искър - 22-ри калибър.

С подобен оловен патрон са застреляни шефът на "Мултигруп" Илия Павлов, босът на ВИС Георги Илиев, Димитър Стаматов - Мастара, Бранимир Григоров-Бранко, Васил Върбанов - Кьоравия.

На 10 април 2005 с 22-ри калибър бе стреляно и по Кирил Кирилов-Японеца.

Предимствата на този патрон са много и неслучайно

е любим на професионалните килъри

"Патронът е оловен, без външна облицовка и по него не остават нарези, тоест не може да се разбере от кое оръжие е изстрелян", коментира пред "168 часа" експерт.

Според него е изключено килърът да е избрал пушка флоберка за убийството в Нови Искър. Причината е, че при всеки изстрел би трябвало да сменя патрона, а през това време фамилията е могла да реагира.

Според експерти престъплението е много професионално подготвено, и то от човек, който има навик да стреля.

Той е познавал отлично разположението на стаите, издебнал е момент, когато всички са били доста пияни или полузаспали.

Не е изключено килърът също да е пил. Според психолози тогава за човек е по-приемливо да разстреля толкова хора, отколкото, ако е трезвен.

Още от Афера

Коя е Мирела Грегори, изчезнала 45 дни преди Емануела Орланди?

"Слизам, Александър ме чака. Няма да се бавя, връщам се след малко". Това са последните думи, които чуват родителите на 15-годишната Мирела Грегори, която изчезва на 7 май 1983 г.

Десетки US шпиони са убити след пробив в тайна уеб платформа

Един от най-големите провали на ЦРУ през последното десетилетие започва през 2009 г. в Иран Десетки американски шпиони са били убити, след като Иран и Китай са разкрили услуга за тайни съобщения на

Операция “Октопод”: Основният свидетел загива в катастрофа, а вторият е сечен с брадва. Алексей Петров беше оправдан за пране на 3,3 млн. лв.

Цветан Цветанов коментира съдебното решение по делото "Октопод" без да споменава името на Алексей Петров. Бизнесменът, който бе разследван по времето, когато Цветанов бе вътрешен министър,

Дрога прави хората канибали, от “Крокодил” им окапва плътта

Позната отпреди 8 г. в САЩ дрога, която води до канибализъм, вече е стигнала и до България, съобщи д-р Теменужка Любенова, председател на областния съвет по наркотичните вещества в Благоевград.

Българският паспорт - сред 18-те най-желани в света

П рез 2018 г. българският паспорт е сред най-влиятелните в света. Това сочат данни от международни класации за задгранични документи става ясно от проучване на "168 часа".

Защо свързват изчезналата Емануела Орланди с ДС и Щази: Разчитат ДНК анализ да разкрие загадка отпреди 35 години

Случайно намерен скелет в римска сграда във Ватикана отново съживи спомена за мистериозното изчезване на младо момиче преди 35 години. Мрачната загадка от времето на студената война е свързвана с

Мафиотски бос бе убит брутално в щатски затвор заради "нечестив съюз" с ФБР

l 89-годишният Джеймс (Уайти) Бълджър бил бит с катинар в чорап, опитали се да му извадят очите и да му отрежат езика - отмъщение срещу информатори “Моят живот беше пропилян по най-глупав начин,

Гард гледа на камера как бият негов колега, друг е в тоалетната при въоръжен обир на 400 000 лв.

l Само в деня на грабежа камерите не записвали l Обръщението “Ей, старче” насочва полицаите към Ади l Майка му е пред ампутация на крака и мъжът имал нужда от пари l Викнал двама силоваци.

Приятели на Викторио: "Тих и благ". Близки на жертвата: "Груб и ревнив"

Тих, скромен и благ. Така определят двойния убиец от "Надежда" Викторио Александров негови приятели. Въпреки че на 29 октомври 26-годишният мъж застреля жена си Дарина,

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.