Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Разследването на трагедията в блок 15 на казанлъшкия квартал "Изток" продължи и в понеделник преди обяд. СНИМКА: Ваньо Стоилов
Разследването на трагедията в блок 15 на казанлъшкия квартал "Изток" продължи и в понеделник преди обяд. СНИМКА: Ваньо Стоилов

Разследващите се натъкнали на 2 трупа и огромно куче в гарсониера

Случай, достоен за разследване от д-р Джон Дулитъл, който разбирал езика на животните, разтърси днес Казанлък. По сигнал на тел. 112 разследващите се натъкнали на два трупа и огромно куче от породата Дого аржентино в гарсониера на втория етаж на блок 15 в квартал "Изток". Кучето е единственият свидетел на драмата, то е отведено в общинския приют, сред като останало без стопанин.

Мъртвите са хазяин и неговият наемател, разкри полицията. 36-годишният руски гражданин Николай С. живеел на квартира в апартамента, собственост на казанлъчанина Жельо А., на 44 години. "Смъртта и на двамата, която е констатирана от съдебен лекар, е настъпила от многобройни удари с нож, както и с твърд предмет - сап /дръжка/ на малка брадва", съобщи окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов. По данни на МВР, и двамата пострадали нямат предишни криминални прояви.

Жельо посетил наемателя си в неделя вечер и двамата мъже седнали да пият. Николай работел в строителството, а Жельо гледал животни в малка ферма в района на казанлъшкия парк Тюлбето. По-младият мъж живеел самотно, а хазяинът имал по-възрастна със 17 години приятелка, с която скоро се бил разделил.

И преди двамата са сядали да се черпят, но в неделя явно са прекалили. Към 21,30 часа те си поръчали по телефона на таксиметров шофьор да им достави голямо количество бира, отделно в жилището имало и твърд алкохол. В Казанлък има такава услуга - таксиметрови доставки на хранителни продукти, цигари и алкохол, при която клиентът освен стойността на покупката си плаща и курса на таксито за доставката.

Към полунощ двамата опитали да повторят поръчката си, но този път таксиметровият шофьор не им вдигнал телефона. Какво е станало след това ще се изяснява тепърва - вероятно двамата са се скарали жестоко за нещо, но към 0,20 часа след полунощ на тел.112 от мобилния си телефон Николай успял да подаде сигнал в полицията за двойното убийство. Това подсказва, че по-младият мъж първо е убил Жельо и до идването на униформените успял да се самоубие. Разследващите работят и по друга версия - смъртта на двамата да е настъпила от многобройните удари с нож и твърдия предмет, които успели да си нанесат един на друг.

Намесата на трети човек в скандала на този етап от разследването категорично се изключва.

В началото се смяташе, че сигналът на тел. 112 е подаден от съседи, но това бе опровергано.

Съседи твърдят, че Николай наистина имал държание, което подсказвало склонност към самоубийство. Друг път от жилището му обаче не е имало шумни скандали, само кучето понякога виело на умряло.

В началото бе съобщено, че огромното куче е обезобразило трупа на Жельо след смъртта на мъжа, но разследващите опровергаха и този слух. Когато те дошли, кучето наистина пазело в коридора, а двете врати - на гарсониерата и на помещението с двамата мъртви мъже, били заключени. Това забавило разследващите, докато повиканите на място пожарникари успеят да разбият двете врати и да упоят и уловят четириногото.

Трупът на по-възрастния мъж бил обезобразен от ударите, които му били нанесени.

От Апелативната прокуратура в Пловдив съобщиха, че по случая е образувано досъдебно производство по член 116 ал.1 т.4 за убийство на повече от едно лице.