Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов говори пред актива на партията на Национално съвещание в НДК.
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов говори пред актива на партията на Национално съвещание в НДК.
  • В 14,00 часа днес пращат на Атанас Атанасов коалиционното споразумение
  • С подобен кабинет - Тагарев, Василев, Богданов, спортния министър - не му знам името, на туризма - не му знам името, ще се провалиш. Провалиш ли се ти, ние ще се сгромолясаме, предупреди Борисов Мария Габриел

"Партията ни е мила, но държавата е над всичко. Само преди два дни, на 3 март, държавата и народът показаха едно чудовищно ново разделение. То идва от Шипка. Ние като партия спасихме 3 март като национален празник. Вие казахте "Това няма да се случи", аз го потвърдих. Но нашият председател (на Народното събрание Росен Желязков - б.р.) беше освиркан, от ПП-ДБ никой не се появи, сиреч там се появиха проруските и националистическите партии, пролича си разделението по тази ос, а от другата страна на оста останахме ние, ПП-ДБ и ДПС" - това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред актива на партията, който се събра на Национално съвещание в зала 6 на НДК.

На събитието ръководството на ГЕРБ ще представи коалиционното споразумение за пълен мандат на управление с ПП-ДБ.

"Отивайки на избори трябва да сме наясно, че това разделение ще се разтрои, защото и ние като евроатлантическа коалиция ще сме разбити помежду си, а по отделно ще бъдем много по-слаби в битката за геополитическата ориентация на България. Може би и за това още ме държите като председател на партията, защото сте ми вярвали през годините и винаги съм ви превел по възможно най-добрия начин. И затова по времето на нашето управление България е направила, строила, произвела", каза още Борисов.

Бойко Борисов пристигна в зала 6 на НДК заедно с вицепремиера Мария Габриел.
Бойко Борисов пристигна в зала 6 на НДК заедно с вицепремиера Мария Габриел.

"Сега поне за Шенген ще стоим на масата. Ако все пак покажем някаква стабилност на държавата, като минат евроизборите, мисля, че можем да атакуваме по суша да ни приемат. Много назад се върнаха за тези три години, но сега са стъпчици напред", каза Борисов.

До 14,00 часа днес от ГЕРБ ще прати коалиционното споразумение на лидера на ДСБ ген. Атанас Атанасов.

"Подготвихме един проект. Казва се проект на споразумение, за да не поставяме колегите от ПП-ДБ в ултиматум или под натиск. Има няколко дни и съм поел ангажимент днес до 14,00 часа, с Атанасов разговарях, да им го предадем да го разгледат и, ако ме послушате, да дадем още един час на преговарящия екип", каза Борисов. В него влизат Мария Габриел като водещ преговарящ, Рая Назарян, Теменужка Петкова и Деница Сачева. "Компетентни, твърди и в същото време убедени, че бихме могли без избори да намерим решение на съставянето на кабинет", описа ги експремиерът.

Той се обърна към Христо Иванов и Атанас Атанасов: "Докато те се задоволяват с министерствата на правосъдието, цялото здравеопазване, туризма, да видят какво се случва на другите места и как ПП узурпират цялата власт. Изобщо не им е важно, Мария, външното министерство, това беше кукичката, на която да се хванем, за да си остане Асен Василев".

"Ако приемеш да си премиер с този финансов министър, ти, която направи огромен жест - еврокомисарското място си остави и дойде в България, за да помогнеш, защото без теб компромис нямаше да има, за няколко месеца ще те провалят. Тези хора, които сега те гледат и вярват в теб, първи ще се обърнат срещу теб, защото ще считат, че си ни предала", каза той за актива на ГЕРБ. И продължи: "А ти с подобен кабинет - Тагарев, Василев, Богданов, спортния министър - не му знам името, на туризма - не му знам името, на тези всичките. Ти ще се провалиш. Провалиш ли се ти, ние ще се сгромолясаме, защото няма да имаме инструменти повече да обясняваме на нашите избиратели какво ще направим. Затова твоя провал дори е прогнозиран от тях", каза Борисов.

Очаквайте подробности!

Автор: Весела Бачева