Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка Архив
Снимка Архив

Предвижда се в понеделник Районния съд в Ген. Тошево да се произнесе за мярката за неотклонение на задържания в петък тунезийски гражданин. Предизвикалият тежка катастрофа в Добрич в петък слеобед е международно издирван тунизийски гражданин, влязъл незаконно в страната през ГКПП „Кардам”, съобщи на извънреден брифинг на граничния пункт окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев. В петък около 12 ч. тунизиецът, с лек автомобил БМВ Х3, с швейцарска регистрация, влязъл на територията на България, като не се подчинил на разпорежданията на граничните служители, не е представил лични документи, а с автомобила си счупил бариерата и избягал.

Незабавно са организирани полицейски патрули из цялата област и нарушителят е установен преди да влезе в Добрич. След като не се подчинява на звукова и светлинна сигнализация, от страна на полицията, е последвала гонка, която е продължила по бул. „25-и септември” в Добрич. На кръстовището с бул. „Добруджа” тунизиецът преминава на червен светофар, губи контрол над автомобила и се блъска в паркиран отдясно джип БМВ Х5., като му причинява значителни материални щети От удара неговият автомобил се забива в мантинелата, разделяща булевард „Добруджа”. След катастрофата тунизиецът слиза и тръгва да бяга по пешеходната зона, където е хванат от служителите на полицията. Тестван е за употреба на алкохол и наркотици - като и двете проби са отрицателни.

Досъдебното производство е образувано по две обвинения – за преминаване на границата без разрешение и за хулиганство с особена дързост, уточни Йорданка Чанева – районен прокурор на Генерал Тошево. На този етап има информация, че тунизиецът е обявен за международно издирване от френските власти заради извършено тежко престъпление. Има данни, като все още не е доказано, че международният паспорт, с който разполага тунизиецът, е фалшив. Освен това няма никакъв документ, издаден от европейска държава, така че да може да пътува на територията на Европейския съюз, добави прокурор Чанева. Проверява се дали лицето няма връзки с терористични организации.