Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Светослав Овчаров
Светослав Овчаров

 

"Целия си живот съм го отдал на това да внасям изкуство в живота на хората. Уморих се, изгубих надежда. Няма отношение към нищо, камо ли към културата, което би трябвало да е сред приоритетите на политиката ни. НАТФИЗ е в дървена ваканция. За нищо стойностно няма средства", категоричен е пред "168 часа" Светослав Овчаров. Именитият режисьор е автор на едни от най-забележителните български ленти. Последният му филм "Зад кадър" стана носител на награда за режисура на фестивала в Кайро, който е сред фестивалите с категория АА - най-високата. Въпреки успехите му, той е загубил надежда, че у нас може да се създават стойностни неща.

"Реформата в закона според мен е равна на толерирането на липсата на култура. Саботират и убиват таланта. Образно казано, все едно за опазването на една гора да назначат дървосекач", обяснява Светослав Овчаров. От три години насам той се е заел с един от най-амбициозните проекти на българското кино - да направи филм за Тодор Живков.

"Три години работя по филма за Тодор Живков. Главната причина да се забави толкова много е фактът, че пари липсват. Работа и труд не липсват", категоричен е именитият режисьор.