Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Репресиите в Русия с/у свободните журналисти са смразяващо доказателство за мракобесието на путинския режим и че терорът в тази страна, с/у всеки осмелил се да критикува властта е извън контрол. Журналистката Светлана Прокопиева я грозят 6 години затвор за коментар както и забрана да работи като журналист. Коментарът й бе за терористичния акт на самозвривилия се младеж пред сграда на ФСБ през 2018 в знак на протест срещу репресиите, идващи от там. Прокопиева се опитва да обясни, че режимът на Путин доведе много млади хора до отчаяние и крайни действия в знак на протест. Режимът на путин я обвиви в „тероризъм.“ Ето части от нейната статия, която вбеси псетата във властта:

"Силна държава. Силен президент, силен губернатор. Страна, в която властта принадлежи на силовите ведомства. Поколението, на което принадлежи самовзривилия се в Архангелск, израсна в такава атмосфера. Те знаят, че на митинги не се ходи, защото ще ги разпръснат, а току виж ги и набили, а после и осъдили. Те знаят, че поединичните протести се наказват. Те виждат, че само в определен брой партии можеш членуваш безболезнено и че само определен вид мнения можеш да изразяваш без притеснение. Това поколение на собствен гръб научи, че в съда не можеш да получиш справедливост, защото съдът ще подпечата само онова решение, което му е донесъл другарят майор.
Дългогодишното ограничаване на политическите и гражданските свободи създаде в Русия една не просто несвободна, а репресивна държава. Държава, с която е опасно и страшно да си имаш работа".

*От фейсбук!