Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Съдебна охрана конвоира задържания Гочо Гочев. Снимка:Елена Фотева
Съдебна охрана конвоира задържания Гочо Гочев. Снимка:Елена Фотева

Въпреки молбите на бургаския крими герой Гочо Гочев да бъде пуснат на свобода, за да може да си гледа детето, магистрати го оставиха в ареста. Делото за мярката за неотклонение се гледа днес в 14,30 ч. 

Прокуратурата пледира за най-тежката мярка "задържане под стража", като изтъкна, че има реална опасност обвиняемият да се укрие или извърши ново престъпление. Още повече, че той е извършил новото престъпление - да произвежда синтетичен наркотик в мобилна нарколаборатория, в изпитателния срок на предишна присъда за идентично деяние. От пресцентъра на съда уточниха, че Гочев вече е с две присъди за същото престъпление.

Както 24 часа писа по-рано днес, бургазлията бе спипан в крачка на 22 февруари в средецкото село Бистрец. В хале към семеен имот мъжът е задържан с противогаз на лицето докато приготвял поредното количество синтетичен наркотик на стойност близо 1900 лв.

Гочо Гочев е с дебело криминално досие, той бе сред най-близкото обкръжение на убития през ноември 2015 г. наркобос Иван Попов, по прякор Костов, разстрелян пред бар в Поморие. Екзекуцията станала пред очите на Гочев, който бил буквално на една ръка разстояние от Попов по време на убийството. Извършителят Димитър Димитров-Бабата получи 4 г. затвор, тъй като бе приета хипотезата, че е действал при самозащита. Гочев бе сред основните свидетели, а по време на разпита му дори легна на пода в съдебната зала, за да опише подробно как е станало всичко, припомнят запознати.