Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Прокуратурата и полицията в Бургас проверяват дали откритите над 2 кг кокаин в 39-годишен бургазлия не са задигнати от голяма бананова пратка с над 170 кг кокаин, която бе задържана в Бургас на 17 август миналата година.

Тогава скъпият наркотик бе открит в кашони с банани, складирани в база на фирма за внос на цитрусови плодове. На извънреден брифинг преди минути окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев потвърди, че задържаният на 17 февруари 39-годишен бургазлия е работил в складовата база на фирмата точно когато е била спипана пратката - кокаина за милиони.  След това мъжът, който е от ромски произход напуснал. 

"На този етап нито можем да отречем, нито да потвърдим, дали откритите над 2 кг кокаин е част от банановата пратка, но това е версия, по която се работи", каза прокурор Чинев. 

Директорът на ОДМВР Бургас Старши Комисар Радослав Сотиров разкри че 39-годишният бургазлия е арестуван в понеделник при специализирана операция за противодействие на наркоразпространението в Бургас. 

Откритият кокаин бил с много висока честота, а пазарната му цена била около 150 лв за грам, каза още Сотиров. 

На задържания вече е повдигнато обвинение за държане с цел разпространение на високо рисково наркотично вещество в големи размери, за което законът предвижда от 3 до 12 години затвор и глоба от 10 000 до 50 000 лева. 

В 15 ч. предстои Бургаският окръжен съд да гледа делото за мярката му за неотклонение. Какво става с хода на разследването по банановата пратка от миналото лято от прокуратурата не разкриха, но заявиха, че борбата с разпространението на наркотици е изведена като приоритет в работата и на полицията, и на прокуратурата.