Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Николай Димитров
Николай Димитров

Кметът на Несебър Николай Димитров е бил освободен от наказателния специализиран съд на 27 декември, съобщиха източници на 24 часа.

От петък вечерта Димитров е в дома си в Несебър, а от утре може да поеме ръководството на общината, тъй като той се закле на първата сесия на общинсикя съвет на 11 ноември, на която бе докаран под конвой и с белезници.

Тъй като 30 декември е работен ден Димитров може да се захване с кметските дела още утре, или пък да изчака началото на новата година. Според източници на вестника несебърсикят кмет е пуснат под парична гаранция, но размерът й засега не е съобщен официално. На предишното заседание на Спецсъда за Димитров бе определена парчна гаранция от 40 000 лв., но специализираната прокуратура протестира и магистрати от Апелативния специализиран съд не пуснаха Димитров. Той обаче отново е обжалвал на 27 декември в наказателния спецсъд , а този път държавното обвинение не е реагирало срещу променената мярката за неотклонение.

Избраният за 4-ти мандат Димитров бе арестуван броени дни преди първия тур на местните избори и обвинен като лидер на организирана престъпна група за купуване на гласове. Заедно с него бяха задържани още трима кандидати за общински съветници и кандидатът за кмет на Св.Власт Атанас Япаджиев. Впоследствие в столичния арест останаха само Николай Димитров и новоизбрания общински съветник Петър Хрусафов, който също бе доведен на първото заседание на общинския съвет с белезници.