Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКИ: Анелия Перчева
СНИМКИ: Анелия Перчева

Със зам.-министъра на руската федерация по наука и образование Наталия Бочарова и посланик Анатолий Макаров премиерът Бойко Борисов преряза лентата на 75-ия Международен технически панаир в Пловдив. Русия е страна партньор на изложението тази година.

Борисов демонстрира топли отношения с руския дипломат у нас, когото приятелски подкани заедно да открият панаира. Неясно защо премиерът на няколко пъти нарече посланика „Юра“. „Айде, Юра, идвай да прережем лентата“, подкани го той.

Преди това на официалната церемония по откриване на форума премиерът заяви, че ръстът на икономиката ни е 3,5% и всички световни кредитни агенции увеличават кредитния рейтинг на страната ни. Борисов подчерта, че на пловдивския панаир се подписват десетки договори и се развиват много партньорства. Единствената палата, която той успя да посети заради ограниченото си време, беше номер 2, където над 50 научни организации и университети от Русия представят иновации.

„Нямам време, трябва да тръгвам“, извини се премиерът на сбогуване с зам.-министър Бочарова, която прегърна и разцелува. Същото направи и с руския посланик Анатолий Макаров.