Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

След сатанинските атентати в Шри Ланка, си мисля за нацистите. Да, за нацистите, защото радикалните ислямисти не са нещо възникнало от нищото...

За късата памет за ролята на нацистите в създаването на радикалния ислям, за ролята на Мухамед Амин ал-Хусейни в основаването на Мюсюлмански братя от Хасан Ел Банна в Египет, за Карайла Тулфа, който е ментор и чичо на Садам Хюсейн и дясна ръка на Хусейни. Говорят ли ви нещо тези имена? Съмнявам се, а и те са част от наследството на нациста, антисемита и радикален ислямист, както бихме го нарекли днес Хусейни... Не знам дали е знак, но в часа на атентатите прелетях над Мюнхен прибирайки се от Близкият изток.

Не знаех за тях и много пъти съм прелитал над този град без конкретно да мисля за нациската му историческа връзка. Погледнах го и си помислих: Как е възможно на такова малко място да се роди такова голямо зло? Зло, което още не е мъртво и се крие в сенките на партийни организации, компании и фондации от Южна Германия, които се намесват в чуждите дела с понякога близък до нацистите успех.

От фейсбук