Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Турските граничари решили, че в колата на нашия съгражданин има нещо съмнително. Това заяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев пред журналисти в парламента.

"Нашият съгражданин е искал да отиде някъде в Турция, когато трябва да мине на проверка има някакъв проблем с турската система, не успяват да му сложат печат и той решава, че се отказва. Прави обратен завой през границата, турските граничари решават, че в колата има нещо съмнително и след 10-20 метра в наша територия те го спират", обясни той. Радев бе категоричен, че българинът е трябвало да остане, но независимо от това няма оправданание за грубостта от страна на турския граничар.

"В момента има контактна група от двете страни, този служител ще бъде наказан, ще се вземат съответните мерки", каза той. "Граничарите са били двама, но един е бил агресивен", допълни Радев, като обясни, че е трябвало нашият гражданин да бъде проверен, но още "висял в системата" и от турска страна искат съдействие от нашенеца.Той заяви, че не знае за друг подобен случай, но и от наша страна, и от турска страна имало правила, които трябвало да се спазват, а от тук нататък случаят бил поет от прокуратурата.