Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Двамата полицаи са били следени дни наред и след това арестувани.
Двамата полицаи са били следени дни наред и след това арестувани.

Петър Атанасов бил мозъкът, а колегата му Стефан Модев често сменял колите си

Постоянен арест за 32-годишният Петър Атанасов от Криминална полиция и колегата му Стефан Модев, на 42 г. иска окръжната прокуратура. Двамата бяха задържани на 9 юни за извършен грабеж в големи размери. Както "24 часа" писа на 27 май 2017 г. на бул. "Кукленско шосе" в Пловдив те спрели бус, пълен с контрабандни цигари. Направили се на катаджии и свалили шофьора, за да му пишат акт. Набили го, поставили му белезници, а после го вързали със свинска опашка и отмъкнали целия бус, пълен със 75 мастербокса цигари. На черния пазар се пласирали за 80 000 лева.
До момента са извършени разпити на свидетели, претърсване и изземване, огледи, назначени са експертизи. Открити и приобщени по делото са отнетият микробус и част от мастербоксовете. За престъплението, за което е предявено обвинението, законът предвижда “лишаване от свобода” от 5 до 15 г. и възможност за конфискуване до една втора от имуществото.
Обвиняемият Петър Атанасов и обвиняемият Стефан Модев са задържани за срок от 72 часа. Утре, 13 юни 2017 г., наблюдаващият прокурор ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража.
Служители на общинска полиция са омерзени от своя колега Стефан Модев. "Заради него сега ни лепнаха клеймо, че сме корумпирани. На всеки един от нас ще проверяват имуществото ни", коментират те. По думите им Модев демонстрирал висок стандарт. Набързо сменил три автомобила, а наскоро регистрирал и джип. "Ето откъде идвало богатството му", казват те. Според тях мозъкът на схемата с цигарите бил Петър Атанасов. Модев пък живеел близо до ромска махала в Пловдив и бил наясно как се пласират безакцизни цигари.

Ударът им е бил планиран предварително. Техни колеги допускат, че двамата са правили това няколко пъти.