Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Актьорът Стефан Данаилов, който оглави две от изборните листи на БСП в София, прогнозира, че партията пак ще победи и отрече, че ще води курс срещу ЕС.
Вчера от "Нова Република" призоваха десните хора в България решително да се противопоставят на намеренията на БСП да откъсне страната от ЕС.

"БСП застрашава и териториалната цялост на България, защото начело на червените листи застават говорителите на пропагандната война с лъжи за „наближаващия разпад на ЕС“ и най-шумните защитници на незаконното анексиране на Крим преди 3 г", се казва в декларацията на формацията, оглавена от Радан Кънев.

Тази сутрин обаче Стефан Данаилов категорично отрече това пред Нова телевизия:

„Щели сме да се махаме от ЕС. Това са пълни глупости, няма такова нещо. Първо на ген. Радев му бяха типосали тая работа, сега като отиде в Европа, няма накаде. Никъде няма проблясък в нашата интонация, че напускаме ЕС и отиваме на изток при Китай и Русия. Дрън-дрън, та пляс. Това са просто съчинения. Радан Кънев се чуди какво да измисли, но няма да се спаси. Сами се нацепиха. Уплашени са от нас. Гледам и по-левите партии гледат за нещо да се захапят”.

Той отхвърли като "пълни глупости" и твърденията на Татяна Дончева, че е предложил служебния министър на културата Рашко Младенов за този пост. Имал кандидатура на жена, но не се случила, затова отказа да съобщи името й.

„И този път ние ще победим. Въпросът е моите другари в страната да свикнат с мисълта, че трябва да се борят за победа, а не за това - кой напред кой назад в листите. Защото се усеща и вътрешна битка, кой да се подреди по-напред”, каза още Данаилов по повод изборните листи.

Лично той ще води две листи – във Варна и 24-ти МИР в София.

По повод изненадващото решение на Елена Йончева да напусне поста си на пресдиректор в президентството, само 2 седмици след като беше назначена, и да се включи в изборите, Данаилов обясни, че първи той я е поканил.

„Елена Йончева я поканих да участва в инициативния комитет за ген. Радев. Тя го хареса, смяташе, че е много добър избор. Но като тръгна кампанията, имахме един разговор и ѝ предложих евентуално да се кандидатира при нас като депутат”, разказа Данаилов. „Тя тогава каза, че не е много склонна, но ще види. И така останаха нещата. В навечерието на реденето на водачите на листите имах един разговор с Корнелия Нинова, която ми каза, че е говорила и поканила Елена Йончева”, заяви Данаилов.

Йончева обаче решила да помисли още малко. Съгласила се на другия ден.

„Много съм щастлив от това, че тя прие”, каза актьорът.

По повод влизането и на друг известен журналист - Тома Томов, в листите той пък коментира:

„Изненада ме, че му е предложено и че е приел. Много хубаво ми стана. Пожелавам му успех”.

По думите му като водач на листа, Томов има гарантирано място в парламента. За агентурното му минало, Данаилов заяви, че никой не се е сетил да обсъжда тази тема в изпълнителното бюро.

„Почти всички журналисти, които се занимаваха с международна политика, са били в списъците на ДС. Не се интересувам от това”, каза Данаилов.

По повод това, че и Нона Йотова влиза в софийска листа, той заяви, че журналисти били писали за нея, че е певица, а тя е известна актриса.

Той говори и за това дали БСП се намесва в работата на президента Радев?

„Защо да не оказва влияние? Не мисля, че редови социалисти имат достъп до президентството. От самото начало Корнелия Нинова заяви, че в служебния кабинет няма да са предлагат членове на БСП, а имаше желаещи за 3 кабинета. Ако му оказваха влияние, нямаше да стане тази щуротия в Кърджали – да назначат човек на Герджиков за областен управител – човек, който не става за нищо”, коментира Данаилов.

Местните социалисти реагираха остро на назначаването на Начо Ковачев, защото бил известен с две неща – че е държал клуба на НДСВ преди години и че злоупотребява с алкохола. Това каза пред "Труд" председателят на областния съвет на БСП Милко Багдасаров.