Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

“Лентата на Христо Рахнев” е новата фотографска изложба, която уютното пространство на Клуба на фоторепортера ще приюти.

Огромната инсталация, която ще представляват фотографиите, има специална цел.

“Това е опитът да се покаже на хората всичко, което не виждат около себе си, нещата в ежедневието им. Те всъщност ги виждат, но не им обръщат внимание. Не забелязват, че около тях има истории, чувства, моменти, които доставят радост на малките хора.

Има замърсяване. От толкова много еднообразие и минаване по едни и същи пътища човек не вижда красотата, която се случва около него. А изложбата е опит да ги изкарам от тази зона. Да им покажа, че без да разберат, около тях се случват много интересни неща”, сподели пред “168 часа” Рахнев.

Христо има дългогодишна връзка с улиците и стадионите. Пие и пуши. Рядко яде сладко и говори умерено. Работил е като фоторепортер във в. “24 часа”, в настоящето снима за седмичника “168 часа”.

Завършил е Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография. Обича котки. С тази изложба представя своето разбиране за връзката между киното и фотографията.